1 Ocak 2021 Cuma

Kat Kat Tat (Elmalı Pay) Tarifi

 

Kat Kat Tat (Elmalı Pay) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket milföy
  • 3 elma
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • Yarım bardak şeker.

Kat Kat Tat (Elmalı Pay) Tarifi Yapılışı

  1.  Elmalar soyulur ufak küpler halinde doğranır.
  2.  Elmalara tarçın ve şeker katılır ve suyunu salıp çekene kadar kavrulur.
  3. kare milföy ikiye bölünür biri alta biri üste konulacak.
  4.  Alta koyduğumuz yarım milföyün üstüne daha önce kavurup soğuttuğumuz elmalı harçtan arzu ettiğimiz kadar koyup milföyün diğer yarısını üstüne kapak gibi kapatıyoruz.
  5. Üstüne çizik atarsanız görünüşü daha güzel olacaktır.
  6. Çizikleri üstüne kapatmadan önce yapmanız daha iyi olur aksi halde elmalar baskıdan dolayı sağdan soldan taşabilir. Kenarlarını çatalla bastırın.
  7. Tepsinizi doldurduktan sonra milföylerin üstüne şeker serpelim fırına verelim.
  8. 180 derecede yarım saatten fazla pisti benim fırınımda. Siz kendi fırınınıza göre takip edin.
  9.  Milföy pişip sıcağı çıktıktan sonra pudra şekeri serpebilirsiniz. Bende kalmadığı için dökmedim.

Not : elmalı harca bir tatlı kasığından biraz az nişasta ve yarım bardak su ile bir karışım yapıp ekledim suyunu çekince kapattım. Ancak zorunlu değil. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder