1 Ocak 2021 Cuma

Bütün Tavuk Dolması Tarifi

 

Bütün Tavuk Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kg tavuk

İç pilav için;

  • 1,5 su bardağı pilavlık pirinç
  • 3 yemek kaşığı ayçiçek yağ
  • 3 yemek kaşığı zeytin yağ
  • 1 orta boy soğan
  • 1,5 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım tatlı kaşığı kadar tuz
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1,5 su bardağı su

Tavuğun üst sosu;

  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım limon
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

Garnitür için;

  • 6-7 adet arpacık soğan
  • 2 patates
  • 2 havuç
  • 7-8 adet diş sarımsak

Bütün Tavuk Dolması Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle iç pilavımızı hazırlayalım;pirinçimizi bir kaba alarak güzelce beyaz suyu çıkana kadar yıkayalım sıcak su içerisine bırakalım.
  2. Soğanları küp küp doğrayarak pilav tenceresine alalım.
  3. Zeytin yağ ve ayçiçek yağını ilave ederek kavuralım.
  4. Rengi değişen soğanların içine dolmalık fıstıkları ilave ederek kavrulmasın sağlayalım.
  5. Yeterince rengi değiştiyse içine pirinçi koyup 5 dk kadar güzelce kavuralım kavurma işlemi bitince tereyağını ekleyelim.
  6. 1. 5 su bardağı suyu tuzu koyup kısık ateşte pilavımızı pişirelim.
  7. Kuş üzümünü hafif yumuşayana kadar sıcak su içinde bekletelim.
  8. Pişen pilava baharatları ve kuş üzümünü ekleyip demlenmesi için bekleyelim.
  9. Pilavımız hazır olduğunda bütün tavuğu güzelce yıkayalım.
  10. Uygun bir fırın tepsisi hazırlayıp pilavı çok bastırmadan tavuğun içine dolduralım.
  11. Bacağının kenarından ufak bir delik açarsanız çapraz bir biçimde tavuğun bacaklarını ordan geçirirsiniz bu sayede iç pilavın dökülmesini önleyebilirsiniz yada mutfak ipiniz varda bağlayada bilirsiniz tercih size kalmış.
  12. 180 derecelik fanlı fırında 60 dk üzeri kızarmaya başlayana kadar pişirelim.
  13. Üzeri kızarmaya başlayan tavuğu fırından alıp hazırladığımız sosu her tarafına gelecek şekilde sürelim.
  14. Etrafına hazırladığımız garnitürleri de koyup 40 dk kontrollü şekilde tekrardan fırına atalım. Sebzeleriniz piştiğinde tavuğunuz pişmiş olacaktır.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder