1 Ocak 2021 Cuma

Ekler Tarifi

 

Ekler Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 4 adet yumurta

Kreması için:

  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 5 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yumurta
  • 1 paket krem şanti

Üzeri için:

  • Çikolata
  • Süsleme şekeri

Ekler Tarifi Yapılışı

  1. Kreması için tencereye süt, şeker, un, nişasta ve yumurtayı alıp koyulaşıncaya kadar pişirelim.
  2. Pişen kremamızı ocaktan alıp streç film ile sarıp soğumasını bekleyelim.
  3. Hamurunu hazırlamak için tencereye tereyağı ve suyu alalım tereyağı eriyince unu ve vanilyayı da ilave edip pişirelim.
  4. Daha sonra ocaktan alıp 15 dakika kadar soğumasını bekleyelim soğuyan hamura tek tek yumurtaları iyice yedirerek ekleyelim.
  5. Hamurumuz hazırlandıktan sonra sıkma torbasına katalım fırın tepsisine yağlı kağıt serelim ve poşetin ucunu keselim.
  6. Hamurumuzu şeritler halinde sıkalım düzgün olması için parmağınızı suyla ıslatıp düzeltebilirsiniz.
  7. Önceden ısıttığımız 180 derecede pişirelim fırının ağzını açmayalım eklerin sönmemesi için pişen ekleri soğumaya bırakalım.
  8. Soğumuş olan kremamıza krem şantiyi döküp mikser ile çırpalım soğuyan eklerimizi bıçak ile kesip kremamızdan sıkalım.
  9. Benmari usulü erittiğimiz çikolatamıza batırıp servis tabağına alalım üzerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Herkese afiyet olsun. 🌸🎄

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder