Ekler Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı
- 1,5 su bardağı su
- 1 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 4 adet yumurta
Kreması için:
- 4 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 5 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 yumurta
- 1 paket krem şanti
Üzeri için:
- Çikolata
- Süsleme şekeri
Ekler Tarifi Yapılışı
- Kreması için tencereye süt, şeker, un, nişasta ve yumurtayı alıp koyulaşıncaya kadar pişirelim.
- Pişen kremamızı ocaktan alıp streç film ile sarıp soğumasını bekleyelim.
- Hamurunu hazırlamak için tencereye tereyağı ve suyu alalım tereyağı eriyince unu ve vanilyayı da ilave edip pişirelim.
- Daha sonra ocaktan alıp 15 dakika kadar soğumasını bekleyelim soğuyan hamura tek tek yumurtaları iyice yedirerek ekleyelim.
- Hamurumuz hazırlandıktan sonra sıkma torbasına katalım fırın tepsisine yağlı kağıt serelim ve poşetin ucunu keselim.
- Hamurumuzu şeritler halinde sıkalım düzgün olması için parmağınızı suyla ıslatıp düzeltebilirsiniz.
- Önceden ısıttığımız 180 derecede pişirelim fırının ağzını açmayalım eklerin sönmemesi için pişen ekleri soğumaya bırakalım.
- Soğumuş olan kremamıza krem şantiyi döküp mikser ile çırpalım soğuyan eklerimizi bıçak ile kesip kremamızdan sıkalım.
- Benmari usulü erittiğimiz çikolatamıza batırıp servis tabağına alalım üzerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Herkese afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder