31 Ocak 2021 Pazar

Çikolatalı Poğaça (Schokobrötchen) Tarifi

 

Çikolatalı Poğaça (Schokobrötchen) Tarifi İçin Malzemeler

Bardak ölçüm 250 ml

  • 1 tane yaş maya (40 gr)
  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 50 gram oda sıcaklığında tereyağı (bir yemek kaşığı dolusu ediyor)
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yumurta beyazı (sarıları üzerine sürmek için)
  • 6-6,5 su bardağı un (kontrollü ekleyin çok az değişim gösterebilir)
  • 1 çay bardağı damla çikolata (isteğe bağlı yoğun çikolata tadını seviyorsanız biraz daha artırabilirsiniz güzel oluyor)

Üzerine;

  • Ayırdığımız yumurta sarıları
  • 1 tatlı kaşığı süt

    Çikolatalı Poğaça (Schokobrötchen) Tarifi Yapılışı

  • Derin bir kabın içerisine maya, süt, şeker, tuz, yağlar alınarak iyice karıştırılır.
  • Kontrollü şekilde un eklenerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğrulur.
  • Yoğrulan hamura damla çikolata eklenerek karıştırılır ve hamur mayalanmaya bırakılır.
  • Mayalanan hamur eşit mandalina büyüklüğünde bezelere ayrılarak yuvarlak şekil verilir tepsi kağıdı serilmiş tepsiye dizilir (yaklaşık iki tepsi çıkıyor)
  • Yarım saat tepsi mayası yapılır (ben üzerlerine bir kaç tane daha damla çikolata daha ekledim hafif üzerlerine bastırdım damla çikolatayı fazla kullanırsanız gerek yok isteğe bağlı) tepsi mayası yapıldıktan sonra üzerlerine yumurta sarıları sürülerek fırında alt üst kızarana kadar pişirilir.
  • Fırından çıkan poğaçanın üzerine nemli bez örtülerek dinlenmeye bırakılır.
  • Yapacak olanlara afiyet olsun deneyin çok seveceksiniz 😊

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder