2 Ocak 2021 Cumartesi

Fırın Sütlaç Tarifi

 

Fırın Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler

  • 2-2.5 lt çiğ süt
  • 1 su bardağı pirinç
  • 4 su bardağı su
  • 8 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1.5 bardak toz şeker
  • 1 çaydanlık sıcak su

Üzeri süslemek için;

  • İstediğiniz mevsim meyveleri
  • Dilerseniz 1 tatlı kaşığı toz antep fıstığı
  • 1 tatlı kaşığı ceviz

Fırın Sütlaç Tarifi Yapılışı

  1. Sütünüzü ocağa alıp yüksek ateşte pişirin.
  2. Diğer taraftan 1 su bardağı pirinç 4 su bardağı su ekleyip haslanmaya bırakalım.
  3. Çaydanlığa su ekleyip kaynamaya bırakın.
  4. Pirinç ara ara karıştırarak toplanmasını önleyin.
  5. Su kaynayıp köpükler oluşunca altını biraz kısın ve süt kaynayana kadar pirinçleri pişirmeye devam edin.
  6. Sütünüz kaynadıktan sonra sütü ve pirinçleri birleştirelim. ( pirincin içinde kalan suyu dokmeyelim suyuyla beraber süte ekleyin).
  7. Bu arada fırınınızı açın ve ısınmaya başlasın.
  8. Peşinden 1. 5 bardak toz şeker ilave edelim.
  9. 1-2 taşım daha kaynadıktan sonra nişastamızı ilave edelim.
  10. Bir süre daha kaynadıktan sonra altını kapatalım.
  11. Sıcak sıcak güveç kaplara veya ısıya dayanıklı kaplara paylastirarak fırın tepsisine yerleştirin.
  12. Tepsinizi fırının en üst rafina yerleştirin.
  13. Daha sonra çaydanlıktan sıcak suyu ekleyin ve fırının kapağını kapatalım.
  14. Üzeri istediğiniz kızarıklık geldiği zaman fırın kapatabilirsiniz.
  15. Sütlacımız hazır.

Afiyet olsun 🙂.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder