Fırın Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler
- 2-2.5 lt çiğ süt
- 1 su bardağı pirinç
- 4 su bardağı su
- 8 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1.5 bardak toz şeker
- 1 çaydanlık sıcak su
Üzeri süslemek için;
- İstediğiniz mevsim meyveleri
- Dilerseniz 1 tatlı kaşığı toz antep fıstığı
- 1 tatlı kaşığı ceviz
Fırın Sütlaç Tarifi Yapılışı
- Sütünüzü ocağa alıp yüksek ateşte pişirin.
- Diğer taraftan 1 su bardağı pirinç 4 su bardağı su ekleyip haslanmaya bırakalım.
- Çaydanlığa su ekleyip kaynamaya bırakın.
- Pirinç ara ara karıştırarak toplanmasını önleyin.
- Su kaynayıp köpükler oluşunca altını biraz kısın ve süt kaynayana kadar pirinçleri pişirmeye devam edin.
- Sütünüz kaynadıktan sonra sütü ve pirinçleri birleştirelim. ( pirincin içinde kalan suyu dokmeyelim suyuyla beraber süte ekleyin).
- Bu arada fırınınızı açın ve ısınmaya başlasın.
- Peşinden 1. 5 bardak toz şeker ilave edelim.
- 1-2 taşım daha kaynadıktan sonra nişastamızı ilave edelim.
- Bir süre daha kaynadıktan sonra altını kapatalım.
- Sıcak sıcak güveç kaplara veya ısıya dayanıklı kaplara paylastirarak fırın tepsisine yerleştirin.
- Tepsinizi fırının en üst rafina yerleştirin.
- Daha sonra çaydanlıktan sıcak suyu ekleyin ve fırının kapağını kapatalım.
- Üzeri istediğiniz kızarıklık geldiği zaman fırın kapatabilirsiniz.
- Sütlacımız hazır.
Afiyet olsun .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder