Islak Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 125 gram margarin veya tereyağ
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un ( 3 su bardağı kullandım)
Şerbeti için;
- 2 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
Islak Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Önce kurabiye hamurunu yoğurun. Ele yapışmayan bir hamur elde etmelisiniz ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayıp tepsiye dizin.
- 180 derecede pişirin. Kurabiyeyi fırına atmadan hemen önce ocağa şerbeti koyun ve kaynaşın bir kaç taşım kaynayınca ocağın altını kapatın.
- Kurabiyelerin pişip ilk sıcaklığı çıkınca ılık şerbette 1 er dakika bekletin ve servis tabağına alın.
- Ben arkalı önlü 1er dakika beklettim. Şerbeti biraz çekmesi için.
Daha sonra dilediğiniz gibi süsleyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder