1 Ocak 2021 Cuma

Islak Kurabiye Tarifi

 

Islak Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 125 gram margarin veya tereyağ
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un ( 3 su bardağı kullandım)

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su

Islak Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Önce kurabiye hamurunu yoğurun. Ele yapışmayan bir hamur elde etmelisiniz ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayıp tepsiye dizin.
  2. 180 derecede pişirin. Kurabiyeyi fırına atmadan hemen önce ocağa şerbeti koyun ve kaynaşın bir kaç taşım kaynayınca ocağın altını kapatın.
  3. Kurabiyelerin pişip ilk sıcaklığı çıkınca ılık şerbette 1 er dakika bekletin ve servis tabağına alın.
  4. Ben arkalı önlü 1er dakika beklettim. Şerbeti biraz çekmesi için.

Daha sonra dilediğiniz gibi süsleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder