1 Ocak 2021 Cuma

Misss Tereyağlı Pirinç Pilavı Tarifi

 

Misss Tereyağlı Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 buçuk su bardağı pirinç
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 çay kaşığı tuz

Misss Tereyağlı Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce pirinçleri ılık ve tuzlu suda yarım saat bekletiyoruz.
  2. Sonrasında yavaş hareketlerle aynı şekilde ılık akan suda nişastası çıkana kadar yıkıyoruz.
  3. Ve bir süzgeçte suyu süzülüp kupkuru olana kadar bekletiyoruz.
  4. Kuruyan pirinçleri sıvı yağ koyduğumuz tenceremize alıyoruz.
  5. Pirinçler ısınınca çıt çıt ses gelince ☺️ ocağın altını kısarak kavuruyoruz .
  6. Bir iki dakika sonra tereyağını ekleyip bir iki dakika daha kavuruyoruz.
  7. Pirinçleri iyice kuruttuğumuz için 5 dakika kavrulması yeterli gelir.
  8. Kavrulan pirinçlerin üstüne sıcak suyumuzu ve tuzumuzu ekleyip karıştırıp kapağını kapatıp pişmeye bırakıyoruz.

15 dakika sonra pilavımız hazır. 10 dakika demlendirdiğimiz pilavımız servise hazır afiyet olsun 🌹🥰.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder