Misss Tereyağlı Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 buçuk su bardağı pirinç
- 2 su bardağı sıcak su
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 2 çay kaşığı tuz
Misss Tereyağlı Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı
- İlk önce pirinçleri ılık ve tuzlu suda yarım saat bekletiyoruz.
- Sonrasında yavaş hareketlerle aynı şekilde ılık akan suda nişastası çıkana kadar yıkıyoruz.
- Ve bir süzgeçte suyu süzülüp kupkuru olana kadar bekletiyoruz.
- Kuruyan pirinçleri sıvı yağ koyduğumuz tenceremize alıyoruz.
- Pirinçler ısınınca çıt çıt ses gelince ocağın altını kısarak kavuruyoruz .
- Bir iki dakika sonra tereyağını ekleyip bir iki dakika daha kavuruyoruz.
- Pirinçleri iyice kuruttuğumuz için 5 dakika kavrulması yeterli gelir.
- Kavrulan pirinçlerin üstüne sıcak suyumuzu ve tuzumuzu ekleyip karıştırıp kapağını kapatıp pişmeye bırakıyoruz.
15 dakika sonra pilavımız hazır. 10 dakika demlendirdiğimiz pilavımız servise hazır afiyet olsun .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder