3 Ocak 2021 Pazar

Şipşak Poğaça Tarifi

 

Şipşak Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta (1 tanesinin sarısı üzerine sürülecek)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker
  • Aldığı kadar un

İçine ;

  • Dilediğiniz zeytin ya da peynir ( ben her ikisinden de yaptım)

Üzeri için;

  • Çörek otu ya da susam

Şipşak Poğaça Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak yoğurdumuzu, sıvı yağımızı, 2 adet yumurtamızı 1 tane tam yumurta diğerinin sadece beyazını kullanacağız.
  2. 1 paket kabartma tozumuzu ,1 tatlı kaşığı tuzumuzu ,1 çay kaşığı şekerimizi orta büyüklükte bir kapta çırpma teliyle iyice kıvama gelene kadar çırpalım.
  3. Sonra spatula yardımıyla unumuzu yavaş yavaş ekleyip karıştıralım.
  4. Yaklaşık 3 buçuk su bardağı kadar ekledim ben sizde ele yapışmayacak hamur olana kadar ekleyip karıştırın.
  5. Bu arada fırınımızı 180 derecede önceden ısıtalım.
  6. Hazırladığımız hamurların içine zeytin yada peynirimizi koyalım hamurumuzu bir güzel kapatalım.
  7. Üzerine kenara ayırmış olduğumuz yumurtamızın sarısından sürelim üstüne çörek otu ya da susam serpiştirelim ben çörek otu kullandım sadece.
  8. Yaklaşık 15 dakika kadar önceden ısıtmış olduğumuz fırınımıza poğaçalarımızı atalım.

Çayınız demlenene kadar hazır:) içine katı yağ kullanmadığımız için hafif bir poaca oldu. Yemeside yapmasıda çok kolay. Mutlaka yapmanızı öneririm. Afiyet olsun 🤗

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder