Şipşak Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı yoğurt
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta (1 tanesinin sarısı üzerine sürülecek)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı şeker
- Aldığı kadar un
İçine ;
- Dilediğiniz zeytin ya da peynir ( ben her ikisinden de yaptım)
Üzeri için;
- Çörek otu ya da susam
Şipşak Poğaça Tarifi Yapılışı
- İlk olarak yoğurdumuzu, sıvı yağımızı, 2 adet yumurtamızı 1 tane tam yumurta diğerinin sadece beyazını kullanacağız.
- 1 paket kabartma tozumuzu ,1 tatlı kaşığı tuzumuzu ,1 çay kaşığı şekerimizi orta büyüklükte bir kapta çırpma teliyle iyice kıvama gelene kadar çırpalım.
- Sonra spatula yardımıyla unumuzu yavaş yavaş ekleyip karıştıralım.
- Yaklaşık 3 buçuk su bardağı kadar ekledim ben sizde ele yapışmayacak hamur olana kadar ekleyip karıştırın.
- Bu arada fırınımızı 180 derecede önceden ısıtalım.
- Hazırladığımız hamurların içine zeytin yada peynirimizi koyalım hamurumuzu bir güzel kapatalım.
- Üzerine kenara ayırmış olduğumuz yumurtamızın sarısından sürelim üstüne çörek otu ya da susam serpiştirelim ben çörek otu kullandım sadece.
- Yaklaşık 15 dakika kadar önceden ısıtmış olduğumuz fırınımıza poğaçalarımızı atalım.
Çayınız demlenene kadar hazır:) içine katı yağ kullanmadığımız için hafif bir poaca oldu. Yemeside yapmasıda çok kolay. Mutlaka yapmanızı öneririm. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder