2 Ocak 2021 Cumartesi

Unicorn Doğum Günü Pastası Tarifi

 

Unicorn Doğum Günü Pastası Tarifi İçin Malzemeler

Keki için;

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 5 tane yumurta
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Un
  • Kakao

Arası için;

  • Sade pasta kreması
  • Muz
  • Süt (keki ıslatmak için)

Üzeri için;

  • 2 paket krem şanti
  • Şeker hamuru

Unicorn Doğum Günü Pastası Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle yumurtaların sarısıyla beyazını ayıralım. Beyazının içine bir çimdik tuz katıp krema haline gelene kadar çırpalım ve bu işlemi yaparken mikseri durdurmamaya dikkat edelim.
  2. Ayrı bir kapta yumurta sarılarının içine şekeri ekleyip çırpalım.
  3. Ardından sıvı yağı ve sütü ekleyip tekrar çırpalım. Sonra da kalan malzemeleri ekleyelim.
  4. Kıvamı normal kekten birazcık daha akışkan olacak şekilde unu ayarlayalım.
  5. Yumurta akıyla yaptığımız karışımı bu karışıma ekleyip kaşıkla yavaş yavaş karıştıralım.
  6. Yuvarlak kek kalıbını margarinle yağlayıp kek karışımımızı boşaltalım.
  7. 180° derece fırına verelim. (fırından fırına farklılık gösterebileceği için yarım saat sonra pişip pişmediğini kürdanla kontrol edebilirsiniz. )
  8. Kremayı hazırlamaya geçelim. Ben hazır pasta kreması kullandım siz dilerseniz kendi kremanızı yapabilirsiniz.
  9. Pişen kekimizi fırından çıkardıktan sonra bir süre soğumaya bırakalım.
  10. Ardından soğuyan kekimizi ikiye ayıralım. Alt katı yarım su bardağı süt ile ıslatıp üzerine kremamızı sürelim.
  11. Kremanın üzerine de isteğe bağlı olarak muz veya farklı bir meyve koyabilirsiniz.
  12. Sonra diğer katı üzerine kapatıp yarım su bardağı süt ile ıslatalım.
  13. Krem şantiyi pastamızın her yerine eşit miktarda yedirelim.
  14. Bir paket beyaz şeker hamurunu merdane yardımıyla daire şeklinde açıp dikkatli bir şekilde pastanın üzerine kapatalım.
  15. Boynuz ve kulaklar için istediğiniz renkte şeker hamuru kullanabilirsiniz.
  16. Üzerini süslemek için ben gıda boyası ve krem şanti kullandım.
  17. Siz dilerseniz pasta glazürü de kullanabilirsiniz. Pastamızı buzdolabında bir gece dinlendirelim. Afiyet olsun😊.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder