2 Ocak 2021 Cumartesi

Zebra Kek Tarifi

 

Zebra Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ̆
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1,5 yemek kaşığı kakao
  • 1 fiske tuz
  • Yarım çay bardağı su (kakaoyu açmak için)

Zebra Kek Tarifi Yapılışı

  1. Oda sıcaklığındaki yumurtaların sarılarını ve beyazlarını 2 ayrı kaba ayıralım.
  2. Beyazlarını krema kıvamına gelinceye içine bir fiske tuz atıp yavaş yavaş toz şekerin yarısını ekleyerek mikser yardımıyla çırpalım.
  3. Kabı ters çevirdiğimizde dökülmeyecek şekilde olsun.
  4. Şekerin diğer yarısını yumurta sarılarıyla iyice çırpalım yavaş yavaş sıcak suyu ve sıvı yağı yumurta sarılarına ekleyip çırpmaya devam edelim.
  5. Kakao hariç kuru malzemeleri de bu karışıma ekleyip karıştıralım.
  6. Ardından yumurta beyazlarını bu karışıma yavaş yavaş ekleyip spatula yardımıyla karıştıralım.
  7. Oluşan hamuru 2 ayrı kaba eşit olarak paylaştıralım. Ayrı bir yerde su ile kakaoyu açalım karışımların birine ekleyip karıştıralım.
  8. Kek kabını yağlayıp karışımlardan sırasıyla 1 er kepçe koyarak üste üste dökün önceden 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık yarım saat kontrollü şekilde pişirelim.
  9. İlk sıcaklığı çıkınca kabı ters çevirip keki çıkaralım.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder