Zebra Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıcak su
- 1 çay bardağı sıvı yağ̆
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı nişasta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1,5 yemek kaşığı kakao
- 1 fiske tuz
- Yarım çay bardağı su (kakaoyu açmak için)
Zebra Kek Tarifi Yapılışı
- Oda sıcaklığındaki yumurtaların sarılarını ve beyazlarını 2 ayrı kaba ayıralım.
- Beyazlarını krema kıvamına gelinceye içine bir fiske tuz atıp yavaş yavaş toz şekerin yarısını ekleyerek mikser yardımıyla çırpalım.
- Kabı ters çevirdiğimizde dökülmeyecek şekilde olsun.
- Şekerin diğer yarısını yumurta sarılarıyla iyice çırpalım yavaş yavaş sıcak suyu ve sıvı yağı yumurta sarılarına ekleyip çırpmaya devam edelim.
- Kakao hariç kuru malzemeleri de bu karışıma ekleyip karıştıralım.
- Ardından yumurta beyazlarını bu karışıma yavaş yavaş ekleyip spatula yardımıyla karıştıralım.
- Oluşan hamuru 2 ayrı kaba eşit olarak paylaştıralım. Ayrı bir yerde su ile kakaoyu açalım karışımların birine ekleyip karıştıralım.
- Kek kabını yağlayıp karışımlardan sırasıyla 1 er kepçe koyarak üste üste dökün önceden 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık yarım saat kontrollü şekilde pişirelim.
- İlk sıcaklığı çıkınca kabı ters çevirip keki çıkaralım.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder