4 Şubat 2021 Perşembe

Ağızda Eriyen Kremşantili Minik Kurabiyeler (Sıvıyağlı Şekersiz) Tarifi

 

Ağızda Eriyen Kremşantili Minik Kurabiyeler (Sıvıyağlı Şekersiz) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tekli kremşanti
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı nişasta (Hangisi olursa, farketmez)
  • 1,5 su bardağı un
  • Yarım paket kabartma tozu,
  • 2 yemek kaşığı, kırık fındık
  • 1 çay kaşığı tarçın

    Ağızda Eriyen Kremşantili Minik Kurabiyeler (Sıvıyağlı Şekersiz) Tarifi Yapılışı

  • Yoğurma kabına, sıvı yağ, kremşanti, nişasta, kabartma tozunu koyup karıştıralım.
  • Un ve tarçını koyup, yumuşak bir hamur elde edelim.
  • Yağlı kağıt serilmiş, fırın tepsisine,ister ceviz, isterseniz minik parçalar koparıp yuvarlayalım, aralıklı olarak dizelim, üzerine çatalla hafifçe bastırarak iz yapalım, ( yapmaya da bilirsiniz).
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında hafif pembeleşince fırından çıkaralım, şekeri yeterli olacaktır.
  • Üzerine bir yemek kaşığı pudra şekeri serperek servis yapabilirsiniz.
  • Soğumadan tepsiden çıkarmayın kırılır,. Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin 🌹.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder