Ağızda Eriyen Kremşantili Minik Kurabiyeler (Sıvıyağlı Şekersiz) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 tekli kremşanti
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı nişasta (Hangisi olursa, farketmez)
- 1,5 su bardağı un
- Yarım paket kabartma tozu,
- 2 yemek kaşığı, kırık fındık
- 1 çay kaşığı tarçın
Ağızda Eriyen Kremşantili Minik Kurabiyeler (Sıvıyağlı Şekersiz) Tarifi Yapılışı
- Yoğurma kabına, sıvı yağ, kremşanti, nişasta, kabartma tozunu koyup karıştıralım.
- Un ve tarçını koyup, yumuşak bir hamur elde edelim.
- Yağlı kağıt serilmiş, fırın tepsisine,ister ceviz, isterseniz minik parçalar koparıp yuvarlayalım, aralıklı olarak dizelim, üzerine çatalla hafifçe bastırarak iz yapalım, ( yapmaya da bilirsiniz).
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında hafif pembeleşince fırından çıkaralım, şekeri yeterli olacaktır.
- Üzerine bir yemek kaşığı pudra şekeri serperek servis yapabilirsiniz.
- Soğumadan tepsiden çıkarmayın kırılır,. Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin 🌹.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder