4 Şubat 2021 Perşembe

Yoğurt Soslu Patates Topları Tarifi

 

Yoğurt Soslu Patates Topları Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet patates
  • 2 adet rendelenmiş havuç
  • Yarım demet dereotu
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz, karabiber, pul biber
  • Birkaç damla limon

Üzeri için;

  • Sarımsaklı yoğurt
  • 1 dolu yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Üzerine

  • Nane

    Yoğurt Soslu Patates Topları Tarifi Yapılışı

  • Patatesleri haşlayın ezin ve soğumaya bırakın.
  • Rendelenmiş havuçları az bi suda hafif yumuşayıncaya kadar soteleyin ve patatesin üzerine koyun.
  • İçine ince kıyılmış dereotu ve maydanozu ve baharatları koyun. Birkaç damla limonunu da koyup yoğurun.
  • Ceviz büyüklüğünde toplar yapın ve servis tabağına alın.
  • Üzerine sarımsaklı yoğurttan kaşık yardımı ile azar azar dökün.
  • Tavaya sıvı yağ ve salçayı koyun ve güzelce kavurun az bir su koyarak salçanın açılmasını sağlayın ve kısa bir süre kaynatın bu sostan yoğurtun üzerine gezdirin. Afiyet olsun. 🤗

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder