19 Şubat 2021 Cuma

Ali Paşa Pilavı Tarifi

 

Ali Paşa Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gr kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 çay bardağı kuru üzüm
  • 1 çay bardağı fıstık
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 3 su bardağı su

Ali Paşa Pilavı Nasıl Yapılır?

  • Kıyma, tuz ve karabiber ile köfte hamuru yoğurulur. Misket büyüklüğünde köfteler hazırlanır ve kızartılır. (Tavada tereyağında döndürerek kızartınca daha lezzetli olur)
  • Kuru üzüm suda bekletilir ve süzülür. Pilav tenceresinde zeytinyağı ve tereyağında pirinçler ve fıstıklar  kavrulur. Kuru üzüm ve tuz eklenir.  
  • Kızartılan köfteler de tencereye alınır. Su ilave edilerek şöyle bir karıştırılır ve pişmeye bırakılır. İstenilen bir kalıba aktarılıp ters çevrilerek servis edilir.
  • 🧐Kalıba aktarmadan da servis edilebilir fakat kalıba aktarmak görsellik katacaktır.
  • 🧐 İstenirse kızartılan köfteler den bir miktar ayrılıp servis ederken pilavın üstüne veya yanına koyulabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder