Ali Paşa Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 300 gr kıyma
- 1 adet kuru soğan
- Tuz
- Karabiber
- 2 su bardağı pirinç
- 1 çay bardağı kuru üzüm
- 1 çay bardağı fıstık
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 1 çorba kaşığı zeytinyağı
- 3 su bardağı su
Ali Paşa Pilavı Nasıl Yapılır?
- Kıyma, tuz ve karabiber ile köfte hamuru yoğurulur. Misket büyüklüğünde köfteler hazırlanır ve kızartılır. (Tavada tereyağında döndürerek kızartınca daha lezzetli olur)
- Kuru üzüm suda bekletilir ve süzülür. Pilav tenceresinde zeytinyağı ve tereyağında pirinçler ve fıstıklar kavrulur. Kuru üzüm ve tuz eklenir.
- Kızartılan köfteler de tencereye alınır. Su ilave edilerek şöyle bir karıştırılır ve pişmeye bırakılır. İstenilen bir kalıba aktarılıp ters çevrilerek servis edilir.
- 🧐Kalıba aktarmadan da servis edilebilir fakat kalıba aktarmak görsellik katacaktır.
- 🧐 İstenirse kızartılan köfteler den bir miktar ayrılıp servis ederken pilavın üstüne veya yanına koyulabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder