Kremalı Tavuklu Mantarlı Makarna Tarifi İçin Malzemeler
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet soğan
- 1 parça tavuk göğsü
- 15 adet mantar
- 200ml sıvı krema
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım paket penne makarna
Makarnayı haşlamak için;
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Kaynar su
Kremalı Tavuklu Mantarlı Makarna Tarifi Yapılışı
- İlk olarak makarnamızı haşlayacağımız tenceremize suyu alarak kaynamaya bırakalım.
- Kaynamaya başladığında zeytinyağı ve tuzu ilave edelim.
- Ardından makarnamızı da ekleyerek karıştıralım ve 8-10 dakika kadar haşlanmaya bırakalım. Burada siz makarna paketinizin arkasında yazan süreye göre haşlayabilirsiniz.
- Ocağa aldığımız ayrı bir tencere içerisine zeytinyağımızı alalım.
- Üzerine yemeklik doğradığımız soğanımızı ekleyelim ve pembeleşene kadar kavuralım.
- Kuşbaşı doğradığımız tavuk göğsümüzü de ekleyelim ve tavuklarımız suyunu salana kadar kavuralım.
- Dilimlediğimiz mantarları da ekleyerek mantar ve tavuklar suyunu çekene kadar kavuralım.
- Mantar ve tavuklarımız suyunu çektikten sonra kremamızı ekleyelim, 3-4 dakika kadar orta ateşte karıştırarak pişirelim. Burada kremanın kaynayıp yoğunlaşması gerekiyor.
- Daha sonra üzerine kekik, tuz ve karabiberi ekleyerek 1-2 dakika daha pişirelim. Dilerseniz fesleğende kullanabilirsiniz.
- Suyunu süzdüğümüz makarnalarımızı da üzerine ekleyelim ve güzelce karıştırarak ocağımızı kapatalım.
- Kremalı tavuklu mantarlı makarnamız servise hazır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder