12 Şubat 2021 Cuma

Kremalı Tavuklu Mantarlı Makarna Tarifi

 

Kremalı Tavuklu Mantarlı Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet soğan
  • 1 parça tavuk göğsü
  • 15 adet mantar
  • 200ml sıvı krema
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım paket penne makarna

Makarnayı haşlamak için;

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Kaynar su

    Kremalı Tavuklu Mantarlı Makarna Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak makarnamızı haşlayacağımız tenceremize suyu alarak kaynamaya bırakalım.
  • Kaynamaya başladığında zeytinyağı ve tuzu ilave edelim.
  • Ardından makarnamızı da ekleyerek karıştıralım ve 8-10 dakika kadar haşlanmaya bırakalım. Burada siz makarna paketinizin arkasında yazan süreye göre haşlayabilirsiniz.
  • Ocağa aldığımız ayrı bir tencere içerisine zeytinyağımızı alalım.
  • Üzerine yemeklik doğradığımız soğanımızı ekleyelim ve pembeleşene kadar kavuralım.
  • Kuşbaşı doğradığımız tavuk göğsümüzü de ekleyelim ve tavuklarımız suyunu salana kadar kavuralım.
  • Dilimlediğimiz mantarları da ekleyerek mantar ve tavuklar suyunu çekene kadar kavuralım.
  • Mantar ve tavuklarımız suyunu çektikten sonra kremamızı ekleyelim, 3-4 dakika kadar orta ateşte karıştırarak pişirelim. Burada kremanın kaynayıp yoğunlaşması gerekiyor.
  • Daha sonra üzerine kekik, tuz ve karabiberi ekleyerek 1-2 dakika daha pişirelim. Dilerseniz fesleğende kullanabilirsiniz.
  • Suyunu süzdüğümüz makarnalarımızı da üzerine ekleyelim ve güzelce karıştırarak ocağımızı kapatalım.
  • Kremalı tavuklu mantarlı makarnamız servise hazır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder