Arabaşı Çorbası (Hamuruyla Beraber Muhteşem Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım tavuk(ben köy tavuğu kullandım. hazır tavukta kullanabilirsiniz.)
- 1 su bardağı un
- 10 su bardağı tavuk suyu
- 5 su bardağı normal su
- Yarım çay bardağı zeytinyağ yada sıvı yağ
- 2 çorba kaşığı tereyağ
- 1 tane büyük soğan
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 1 çorba kaşığı biber salçası
- 1 çorba kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı yeni bahar
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı kimyon
- 3-4 yaprak defne yaprağı
- 1-3 adet karanfil
- Pul biber (acı olmaması için bütün acı biber kullandım.)
- Tuz
- Didiklenmiş tavuk (dilediğiniz kadar ekleyebilirsiniz)
Hamuru için;
- 2 su bardağı un
- 10 su bardağı su
- 2 çorba kaşığı nişasta
- 1 çorba kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
Arabaşı Çorbası (Hamuruyla Beraber Muhteşem Lezzet) Tarifi Yapılışı
- Öncelikle tavuklarımızı haşlayalım.
- Daha sonra hamuru yapmak için bir kaba 5 su bardağı normal su koyalım.
- Un ve nişastayı çırparak ekleyelim.
- Pişireceğimiz tencereye süzerek ekleyelim ve üzerine diğer 5 bardak suyu ve tuzu ekleyip ocağa alalım.
- Sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirelim.
- Kaynamaya başladıktan sonra tereyağ ekleyip orta ateşte 5 dakika daha pişirip ocaktan alalım. Blendırla 1 kaç dakika çırpalım.
- Islattığımız bir dikdörtgen borcama dökelim.
- Çorbası için; soğanı ince yemeklik doğrayalım.
- Zeytinyağ ve tereyağı tenceremize alalım, soğanı da ekleyelim pembeleşinceye kadar kavuralım.
- Salçaları ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım. Kırmızı toz biberi de bu aşamada ekleyelim.
- 10 bardak tavuk suyunu ekleyelim.
- Başka bir kabın içinde 1 su bardağı un ve 5 su bardağı normal suyu çırparak karıştıralım.
- Süzerek çorbamızın içine ekleyelim.
- Bu aşamada defne yapraklarını ekleyelim.
- Kaynayana kadar ara ara karıştıralım.
- Kaynayıp koyulaştıktan sonra didiklenmiş tavuk, baharat ve tuzunu ekleyelim iyice karıştıralım.
- Orta ateşte 10-15 dakika kadar daha pişirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder