3 Şubat 2021 Çarşamba

Soslu Etli Kuru Dolma Tarifi

 

Soslu Etli Kuru Dolma Tarifi İçin Malzemeler

İç harcı için;

  • 300g küçük doğranmış dana kuşbaşı et
  • 1 tane büyük boy doğranmış yeşil biber
  • 1 tane orta boy doğranmış kırmızı kapya biber
  • 1 tane küçük boy doğranmış soğan
  • 4 diş doğranmış sarımsak
  • 2 tane doğranmış patatesin içi
  • Yarım su bardağı pirinç
  • Maydanoz
  • 1 çay bardağı sıvı yağı
  • 1 tepeleme yemek kaşığı biber salçası(domates salçası da kullanabilirsiniz)
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı tuz(salçam tuzlu olduğu için tuzu az kullandım)
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Sosu için;

  • 2,5 su bardağı su
  • 1,5 yemek kaşığı biber salçası(domates salçası da kullanabilirsiniz)
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Çay kaşığının ucuyla karabiber
  • Yarım çay kaşığı tuz( salçam tuzlu olduğu için tuzu az kullandım)
  • 1 çay bardağı sıvı yağı

Doldurulacak olanlar;

  • 6 tane kuru biber dolması
  • 6 tane kuru patlıcan dolması
  • 6 tane kuru kabak dolması
  • 6 tane kuru acur dolması
  • 2 tane orta boy patates(içini iç harcına koyuyoruz)

    Soslu Etli Kuru Dolma Tarifi Yapılışı

  • Tüm malzemeyi derince bir yoğurma kabının içine alıp, unu kontrolü bir şekilde ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur elde ediyoruz.
  • Cevizden küçük parçalar alıp istediğimiz gibi şekiller verip tepsiye diziyor.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece alt üst ayardaki fırında kontrollü bir şekilde 25 dakika pişiriyoruz.
  • Dilerseniz benmari usulü eritilmiş çikolata ile de süsleme yapabilirsiniz.
  • Özellikle kahvenin yanında harika bir lezzet. Afiyetler olsun ♥️.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder