Soslu Etli Kuru Dolma Tarifi İçin Malzemeler
İç harcı için;
- 300g küçük doğranmış dana kuşbaşı et
- 1 tane büyük boy doğranmış yeşil biber
- 1 tane orta boy doğranmış kırmızı kapya biber
- 1 tane küçük boy doğranmış soğan
- 4 diş doğranmış sarımsak
- 2 tane doğranmış patatesin içi
- Yarım su bardağı pirinç
- Maydanoz
- 1 çay bardağı sıvı yağı
- 1 tepeleme yemek kaşığı biber salçası(domates salçası da kullanabilirsiniz)
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- Yarım çay kaşığı tuz(salçam tuzlu olduğu için tuzu az kullandım)
- Yarım çay kaşığı karabiber
Sosu için;
- 2,5 su bardağı su
- 1,5 yemek kaşığı biber salçası(domates salçası da kullanabilirsiniz)
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- Çay kaşığının ucuyla karabiber
- Yarım çay kaşığı tuz( salçam tuzlu olduğu için tuzu az kullandım)
- 1 çay bardağı sıvı yağı
Doldurulacak olanlar;
- 6 tane kuru biber dolması
- 6 tane kuru patlıcan dolması
- 6 tane kuru kabak dolması
- 6 tane kuru acur dolması
- 2 tane orta boy patates(içini iç harcına koyuyoruz)
Soslu Etli Kuru Dolma Tarifi Yapılışı
- Tüm malzemeyi derince bir yoğurma kabının içine alıp, unu kontrolü bir şekilde ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur elde ediyoruz.
- Cevizden küçük parçalar alıp istediğimiz gibi şekiller verip tepsiye diziyor.
- Önceden ısıtılmış 180 derece alt üst ayardaki fırında kontrollü bir şekilde 25 dakika pişiriyoruz.
- Dilerseniz benmari usulü eritilmiş çikolata ile de süsleme yapabilirsiniz.
- Özellikle kahvenin yanında harika bir lezzet. Afiyetler olsun ♥️.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder