5 Şubat 2021 Cuma

Arabaşı Çorbası Tarifi

 

Arabaşı Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram tavuk göğsü
  • 2 litre su (haşlamak için)
  • 1 buçuk yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı dolusu un
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber
  • 2 litre kaynamış sıcak su

    Arabaşı Çorbası Tarifi Yapılışı

  • Tavuk göğsünü 2 litre suda pişene kadar haşlayın.
  • Tavuk suyunu bir derin tabağa alın.
  • Tavukları didin ve kenara alın.
  • Tencerede tereyağını eritin unu içine atıp 3 dk kavurun.
  • Salçaları ilave edin biraz daha kavurduktan sonra tavuk suyunu yavaş yavaş karıştıra karıştıra ( topak topak olmaması için) tencereye ilave edin.
  • Tuz, toz biberi ve kaynamış olan suyuda ilave edip kaynatın.
  • Tavukları içine dökün ve en az 10 dak kısık ateşte kaynatın.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder