Arabaşı Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram tavuk göğsü
- 2 litre su (haşlamak için)
- 1 buçuk yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı dolusu un
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber
- 2 litre kaynamış sıcak su
Arabaşı Çorbası Tarifi Yapılışı
- Tavuk göğsünü 2 litre suda pişene kadar haşlayın.
- Tavuk suyunu bir derin tabağa alın.
- Tavukları didin ve kenara alın.
- Tencerede tereyağını eritin unu içine atıp 3 dk kavurun.
- Salçaları ilave edin biraz daha kavurduktan sonra tavuk suyunu yavaş yavaş karıştıra karıştıra ( topak topak olmaması için) tencereye ilave edin.
- Tuz, toz biberi ve kaynamış olan suyuda ilave edip kaynatın.
- Tavukları içine dökün ve en az 10 dak kısık ateşte kaynatın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder