Peynirli Erişte Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı erişte
- 3 su bardağı sıcak su
- 2-3 yemek kaşığı tereyağ
- 1 kase ufalanmış beyaz peynir
- isteğe bağlı ceviz
- tuz (peynirin ve eriştenin tuzuna göre ayarlayın, ikisi de tuzlu olacağı için tuz kullanmanıza gerek kalmayabilir)
Peynirli Erişte Tarifi Yapılışı
- Öncelikle tereyağını pilav tenceresinde eritelim. Üzerine erişteleri ekleyip 1-2 dk kavuralım.
- Ardından sıcak su ve çok az tuz ekleyip tencerenin kapağını kapatarak pişmeye bırakalım.
- Erişteler suyunu tamamen çekip yumuşadığında ocağı kapatalım ve üzerine bir kağıt havlu kapatıp 5 dk dinlendirelim.
- Diğer taraftan peynirleri ufalayalım. Peynir olarak ben tam yağlı inek peyniri kullandım. Dilerseniz lor peyniri de tercih edebilirsiniz.
- Dinlenen erişteleri nazikçe karıştırıp servis tabağına alalım.
- Üzerine peynir ve ceviz serperek servis edelim. Şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder