5 Şubat 2021 Cuma

Peynirli Erişte Tarifi

 

Peynirli Erişte Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı erişte
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 2-3 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 kase ufalanmış beyaz peynir
  • isteğe bağlı ceviz
  • tuz (peynirin ve eriştenin tuzuna göre ayarlayın, ikisi de tuzlu olacağı için tuz kullanmanıza gerek kalmayabilir)

    Peynirli Erişte Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle tereyağını pilav tenceresinde eritelim. Üzerine erişteleri ekleyip 1-2 dk kavuralım.
  • Ardından sıcak su ve çok az tuz ekleyip tencerenin kapağını kapatarak pişmeye bırakalım.
  • Erişteler suyunu tamamen çekip yumuşadığında ocağı kapatalım ve üzerine bir kağıt havlu kapatıp 5 dk dinlendirelim.
  • Diğer taraftan peynirleri ufalayalım. Peynir olarak ben tam yağlı inek peyniri kullandım. Dilerseniz lor peyniri de tercih edebilirsiniz.
  • Dinlenen erişteleri nazikçe karıştırıp servis tabağına alalım.
  • Üzerine peynir ve ceviz serperek servis edelim. Şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder