8 Şubat 2021 Pazartesi

Arnavut Ciğeri (Yaprak Ciğer) Tarifi

 

Arnavut Ciğeri (Yaprak Ciğer) Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram dana yada kuzu ciğeri
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2-3 yemek kaşığı un
  • Toz kırmızıbiber ve tuz

Soğan salatası için;

  • 2 Adet kuru soğan piyaz doğranmış
  • 5-6 dal maydanoz doğranmış
  • Zeytinyağ ,sumak ve tuz

    Arnavut Ciğeri (Yaprak Ciğer) Tarifi Yapılışı

  • Ciğerin sinirlerini temizleyelim zar kısmını soyalım (eğer zar alınmazsa ciğer sert olur).
  • Yıkayıp süzdürelim.Fazla kanı gitsin.
  • Döner yaprağı gibi dilimlere ayıralım(bunu yapmadan önce buzlukta dondurup yaparsanız istediğiniz incelikte jülyen doğrayabilirsiniz). Dilerseniz küp küpte doğrayabilirsiniz.
  • Tavaya sıvı yağı koyup kızdıralım.
  • Unladığımız ciğerleri arkalı önlü 1-2 dk kızartalım(dolap poşetine un koyup ciğerleri içine atalım sallayarak unun her yanına bulaşmasını sağlayalım Bu şekilde etraf kirlenmemiş oluyor).
  • Daha sonrada tel süzgeçten eleyerek fazla ununu atalım.
  • Kızaran ciğerleri kapaklı bir kaba koyalım.
  • Ciğerler bittikten sonra kalan yağa çok az kırmızı biber atalım yağı çok yakmadan ciğerlerin üzerine dökelim.
  • Yanında kurusoğanı ve maydanozu doğrayalım sumak zeytinyağ ve tuz ile karıştıralım (Dilerseniz soğan salata marine edilmiş edilmiş tarifimde var) birlikte servis yapalım.
    Deneyeceklere afiyet olsun.
    Not;
    Ciğer kızarttıktan sonra kapaklı bir kaba alın daha yumuşak olur.
    Tuzu piştikten sonra üzerine sıcakken serpiştirin.
    Ciğer hem sıcak hem soğuk tüketilebilir.
    Dinlendiği zamanda da lezzetli olur.
    Yanında patates kızartması güzel gider.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder