3 Şubat 2021 Çarşamba

Baklava Yufkası İle Dışı Çıtır Çıtır İçi Pamuk Gibi Tepsi Böreği Tarifi

 

Baklava Yufkası İle Dışı Çıtır Çıtır İçi Pamuk Gibi Tepsi Böreği Tarifi İçin Malzemeler

Ölçüler büyük yuvarlak borcam içindir

  • 1 paket baklava yufkası

Sosu için;

  • 2 su bardağı süt
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu

İçi için;

  • 300 gr kadar beyaz peynir

Tepsinin dibine ;

  • 1 tatlı kaşığı kadar tereyağı
  • 1 yemek kaşığı kadar sıvı yağ

    Baklava Yufkası İle Dışı Çıtır Çıtır İçi Pamuk Gibi Tepsi Böreği Tarifi YapılışıNot; Mutlaka yağlı kağıt kullanmalısınız

    1. İlk olarak böreğimizin sosunu hazırlayalım.
    2. Yumurta, süt, sıvı yağ ve kabartma tozunu bir kabın içine alıp homojen bir kıvam alana kadar çırpalım.
    3. Borcamın dibini biraz ıslatıp yağlı kağıt serelim.
    4. Bir tatlı kaşığı kadar tereyağını yağlı kağıdın üzerine bırakın ve fırça yardımı ile sıvı yağ sürelim.
    5. Böreğimizi piştikten sonra ters çeviriyoruz bu aşama önemli.
    6. Baklava yufkasından iki adet alıp tepsinin ortasından dışına doğru serelim kenarları tepsinin dışına sarkmalı.
    7. Tepsinin diğer karşısınada aynı şekilde iki yufka seriyoruz.
    8. Birer adet baklava yufkasını açık kalan kenarlara bırakıyoruz.
    9. Hazırladığımız sos ile tabanını ıslatıyoruz.
    10. Bundan sonra baklava yufkaların ikişer adet kullanıyoruz.
    11. İki adet baklava yufkasını  tepsini ortasından kırışık bir şekilde koyuyoruz diğer yarısında aynı şekilde yapıyoruz.
    12. Sos ile ıslatıp peynirin yarısını koyuyoruz.
    13. Diğer yufkalardada aynı işlemi uyguluyoruz.
    14. Peyniri iki aşamada kullanıyoruz.
    15. Dört adet yufkayı kenara ayırıyoruz.
    16. Bütün yufka bittikten sonra kenarlarından sarkan yufkaları tepsinin üzerine kapatıyoruz ve yine sostan sürüyoruz.
    17. Kalan 4 yufkayı ikişer ikişer sos sürerek üzerine koyuyoruz.
    18. Kalan sosun tamamını üzerine döküyoruz.
    19. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20 dk kadar sadece altı tarafını pişiriyoruz.
    20. 20 dk sonra alt üst pişiriyoruz.
    21. Pişen böreğimizi servis tabağına ters çevirerek dilimleyebilirsiniz.
    22. Sıcak sıcak servis etmenizi tavsiye ederim.
    23. Yapacaklara afiyet bal şeker olsun 🌺.

    Not ben yufkadan 6 adet tatlı yapmak için ayırdığım için 1, 5 su bardağı süt kullandım.

    Yufkanın tamamını kullanacaksanız eğer mutlaka 2 su bardağı süt kullanmalısınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder