Baklava Yufkası İle Dışı Çıtır Çıtır İçi Pamuk Gibi Tepsi Böreği Tarifi İçin Malzemeler
Ölçüler büyük yuvarlak borcam içindir
- 1 paket baklava yufkası
Sosu için;
- 2 su bardağı süt
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
İçi için;
- 300 gr kadar beyaz peynir
Tepsinin dibine ;
- 1 tatlı kaşığı kadar tereyağı
- 1 yemek kaşığı kadar sıvı yağ
Baklava Yufkası İle Dışı Çıtır Çıtır İçi Pamuk Gibi Tepsi Böreği Tarifi YapılışıNot; Mutlaka yağlı kağıt kullanmalısınız
- İlk olarak böreğimizin sosunu hazırlayalım.
- Yumurta, süt, sıvı yağ ve kabartma tozunu bir kabın içine alıp homojen bir kıvam alana kadar çırpalım.
- Borcamın dibini biraz ıslatıp yağlı kağıt serelim.
- Bir tatlı kaşığı kadar tereyağını yağlı kağıdın üzerine bırakın ve fırça yardımı ile sıvı yağ sürelim.
- Böreğimizi piştikten sonra ters çeviriyoruz bu aşama önemli.
- Baklava yufkasından iki adet alıp tepsinin ortasından dışına doğru serelim kenarları tepsinin dışına sarkmalı.
- Tepsinin diğer karşısınada aynı şekilde iki yufka seriyoruz.
- Birer adet baklava yufkasını açık kalan kenarlara bırakıyoruz.
- Hazırladığımız sos ile tabanını ıslatıyoruz.
- Bundan sonra baklava yufkaların ikişer adet kullanıyoruz.
- İki adet baklava yufkasını tepsini ortasından kırışık bir şekilde koyuyoruz diğer yarısında aynı şekilde yapıyoruz.
- Sos ile ıslatıp peynirin yarısını koyuyoruz.
- Diğer yufkalardada aynı işlemi uyguluyoruz.
- Peyniri iki aşamada kullanıyoruz.
- Dört adet yufkayı kenara ayırıyoruz.
- Bütün yufka bittikten sonra kenarlarından sarkan yufkaları tepsinin üzerine kapatıyoruz ve yine sostan sürüyoruz.
- Kalan 4 yufkayı ikişer ikişer sos sürerek üzerine koyuyoruz.
- Kalan sosun tamamını üzerine döküyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20 dk kadar sadece altı tarafını pişiriyoruz.
- 20 dk sonra alt üst pişiriyoruz.
- Pişen böreğimizi servis tabağına ters çevirerek dilimleyebilirsiniz.
- Sıcak sıcak servis etmenizi tavsiye ederim.
- Yapacaklara afiyet bal şeker olsun 🌺.
Not ben yufkadan 6 adet tatlı yapmak için ayırdığım için 1, 5 su bardağı süt kullandım.
Yufkanın tamamını kullanacaksanız eğer mutlaka 2 su bardağı süt kullanmalısınız.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder