6 Şubat 2021 Cumartesi

BAKLAVA YUFKASINDAN ELMALI TART TARİFi

 İçindekiler

6 Amasya elması

15 yaprak baklava yufkası

3 dolu çorba kaşığı tereyağı

2 çorba kaşığı pudra şekeri

Yarım çay kaşığı tarçın

1 avuç ceviz

Taze nane yaprakları

• İlk olarak 3 çorba kaşığı tereyağı eritin. Bu tereyağı hem tabanı, hem de üstü için yeterli olacak.

• Kullanacağınız tart kalıbının tabanını yağlayın. Yaklaşık 25 cm çapında bir tart kalıbı işinizi görecektir.

• Baklava yufkalarını teker teker tart kalıbına yerleştirip yağlayın.

• Yufkaları dizerken ilk iki yufkayı + şeklinde koyun. Sonraki iki yufkayı da x şeklinde. Böylece kenarları da eşit şekilde kalıptan sarkacak ve katlarken kolaylık sağlayacak.

• 8. kata geldikten sonra dilerseniz arasın 1 çorba kaşığı kadar pudra şekeri serpebilirsiniz.

• Bütün katları yerleştirin ve ortası kabarmasın çatalla gelişigüzel delikler açın.

• Kenarda kalan yufkaları içeri doğru kıvırın. Kıvırırken, el dikişi yapar gibi yufkaları açılı olarak içeri kıvırın. Böylece pişince daha fazla çıtırdayacak ve daha güzel görünecek.

• Kalan erimiş tereyağından kenarlara biraz sürün. • 6 adet Amasya elmasının kabuklarını soyun, ortasını çıkardıktan sonra ince halkalar halinde dilimleyin. Elmaları tartın içine 2 çember şeklinde dizin. Büyük bir çember yaptıktan sonra eğri parçaları altlara destek olarak koyup ortaya bir de küçük çember yapın.

• En son, kalan 1 tatlı kaşığı kadar tereyağını elmaların üzerine sürün. • 1 avuç cevizi kabaca doğrayıp elmaların üzerine serpin.

• Kalan 1 çorba kaşığı pudra şekerini ve yarım çay kaşığı tarçını da süzgeçten eleyerek serpin.

• Bu haliyle 200 derecede altlı, üstlü ve fansız çalışan fırının tabanına yerleştirin. 10-12 dakika pişirin.

• Sonra fırının en üst rafında 5 dakika kadar pişirin.

• Üzerine taze nane yapraklarını atın, mis gibi elma tarçın kokulu tartınız afiyetle yemeniz için hazır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder