16 Şubat 2021 Salı

Balkabaklı Magnolia Tarifi

 

Balkabaklı Magnolia Tarifi İçin Malzemeler

Kabak püresi için;

  • 2 dilim kabak
  • 1 su bardağı şeker

Magnolia için;

  • 1 litre süt
  • 2 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket bebe bisküvisi

    Balkabaklı Magnolia Tarifi Yapılışı 

  • Öncelikle kabakları küp küp doğrayıp üzerine şeker serpip yumuşayan kadar orta ateşte pişirin ve soğumaya bırakın.
  • Magnolia için ise süt, şeker, yumurta sarısı, nişasta ve unu bir tencereye alıp karıştırın.
  • Orta ateşte kaynayan kadar sürekli karıştırarak pişirin.
  • Kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika daha pişirin. Unun kokusu çıkan kadar. Ocaktan alın ve içine tereyağı ve vanilyayı ekleyin.
  • Ilımaya bırakın.
  • Soğuyan kabakları kalan şerbetini süzmeden blendardan geçirip püre haline getirin.
  • Bisküvileri rondodan geçirin.
  • Kupalara önce bisküvi, sonra krema ve son olarak ta balkabağı püresi ekleyin. Afiyetler olsun 🙋🏼‍♀️.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder