Balkabaklı Magnolia Tarifi İçin Malzemeler
Kabak püresi için;
- 2 dilim kabak
- 1 su bardağı şeker
Magnolia için;
- 1 litre süt
- 2 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
- 1 paket bebe bisküvisi
Balkabaklı Magnolia Tarifi Yapılışı
- Öncelikle kabakları küp küp doğrayıp üzerine şeker serpip yumuşayan kadar orta ateşte pişirin ve soğumaya bırakın.
- Magnolia için ise süt, şeker, yumurta sarısı, nişasta ve unu bir tencereye alıp karıştırın.
- Orta ateşte kaynayan kadar sürekli karıştırarak pişirin.
- Kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika daha pişirin. Unun kokusu çıkan kadar. Ocaktan alın ve içine tereyağı ve vanilyayı ekleyin.
- Ilımaya bırakın.
- Soğuyan kabakları kalan şerbetini süzmeden blendardan geçirip püre haline getirin.
- Bisküvileri rondodan geçirin.
- Kupalara önce bisküvi, sonra krema ve son olarak ta balkabağı püresi ekleyin. Afiyetler olsun 🙋🏼♀️.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder