20 Şubat 2021 Cumartesi

Bayram Kızartması Tarifi

 

Bayram Kızartması Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilogram kuzu but (büyük parçalar halinde)
  • 1 adet kuru soğan
  • 4 yemek kaşığı sıvıyağ veya zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz, karabiber, kırmızı toz biber

    Bayram Kızartması Tarifi Yapılışı

  • Et, doğranmış soğan ve kırmızı toz biber ile harmanlanır. 12 saat bekletilir.
  • Buzdolabında bekletilen et sıvı yağ eklenmiş kızgın tavada 5 dakika kızartılır.
  • Tavadan geniş bir tabağa alınır içerisinde ki soğanlardan arındırılır.
  • Düdüklü tencerede az yağ ilavesi ile etler eklenir. 1 dakika sonra salçalar ilave edilir 2 dakika kavrulur.
  • Üzerini 2-3 parmak geçecek kadar sıcak su eklenir.
  • Düdüklü tencerede 1, kapağı açık pişirilecekse 2 saat pişirilir.
  • Yanında mutlaka beyaz pirinç pilavı ile servis edilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder