Bayram Kızartması Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilogram kuzu but (büyük parçalar halinde)
- 1 adet kuru soğan
- 4 yemek kaşığı sıvıyağ veya zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Tuz, karabiber, kırmızı toz biber
Bayram Kızartması Tarifi Yapılışı
- Et, doğranmış soğan ve kırmızı toz biber ile harmanlanır. 12 saat bekletilir.
- Buzdolabında bekletilen et sıvı yağ eklenmiş kızgın tavada 5 dakika kızartılır.
- Tavadan geniş bir tabağa alınır içerisinde ki soğanlardan arındırılır.
- Düdüklü tencerede az yağ ilavesi ile etler eklenir. 1 dakika sonra salçalar ilave edilir 2 dakika kavrulur.
- Üzerini 2-3 parmak geçecek kadar sıcak su eklenir.
- Düdüklü tencerede 1, kapağı açık pişirilecekse 2 saat pişirilir.
- Yanında mutlaka beyaz pirinç pilavı ile servis edilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder