Kandil Simidi (Kıyır Kıyır) Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım paket oda sıcaklığında margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta sarısı (Akı üzerine)
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı sirke
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un
Üzerine
- Yumurta akı
- Susam
Kandil Simidi (Kıyır Kıyır) Tarifi Yapılışı
- Un hariç diğer malzemeleri kabımıza alıp karıştırıyoruz. Yavaş yavaş un ekleyip yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- Küçük bezeler yapıp tezgahta bezemizi uzun bir şekil verip iki ucunu birleştirerek tekerlek gibi şekil veriyoruz.
- Önce yumurta akına sonra susama batırıp tepsiye yerleştiriyoruz.
- Isınmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Kıyır kıyır simitlerimiz hazır. Soğuduktan sonra servis ediyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder