20 Şubat 2021 Cumartesi

Kandil Simidi (Kıyır Kıyır) Tarifi

 

Kandil Simidi (Kıyır Kıyır) Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım paket oda sıcaklığında margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta sarısı (Akı üzerine)
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un

Üzerine

  • Yumurta akı
  • Susam

    Kandil Simidi (Kıyır Kıyır) Tarifi Yapılışı

  • Un hariç diğer malzemeleri kabımıza alıp karıştırıyoruz. Yavaş yavaş un ekleyip yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  • Küçük bezeler yapıp tezgahta bezemizi uzun bir şekil verip iki ucunu birleştirerek tekerlek gibi şekil veriyoruz.
  • Önce yumurta akına sonra susama batırıp tepsiye yerleştiriyoruz.
  • Isınmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Kıyır kıyır simitlerimiz hazır. Soğuduktan sonra servis ediyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder