20 Şubat 2021 Cumartesi

Etli Nohut Yemeği Tarifi

 

Etli Nohut Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gram dana kuşbaşı et
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım paket nohut ( 500 gr)
  • 1 adet soğan
  • 1,5 yemek kaşığı salça
  • 5 su bardağı su

    Etli Nohut Yemeği Tarifi Yapılışı

  • Yarım kilo nohutumuzu akşamdan ıslatalım.
  • Ertesi gün yemeğimizi hazırlarken nohutumuzun suyunu yıkayıp süzdürelim.
  • Düdüklü tenceremize sıvı yağ döküp yemeklik doğranmış etimizi içine atıp etler suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
  • Yemeklik doğranmış soğanı etlere ekleyip kavuralım .
  • İçine salçayı ve pulbiberi de ekleyip karıştıralım .
  • Şimdide nohutumuzu ve tuzu ekleyip bir tur karıştırdıktan .
  • Sonra suyunu ilave edelim düdüklü tenceremizin kapağını kapatıp pişmeye bırakalım.
  • Tencerenin buharı çıkınca düdüğün indirip ocağın altını kısalım 45 dk pişirelim.
  • Yemeğimiz piştikten sonra kapağı açık şekilde 5-10 dk kaynatalım suyu dahada güzel özleşsin.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder