Etli Nohut Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 300 gram dana kuşbaşı et
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım paket nohut ( 500 gr)
- 1 adet soğan
- 1,5 yemek kaşığı salça
- 5 su bardağı su
Etli Nohut Yemeği Tarifi Yapılışı
- Yarım kilo nohutumuzu akşamdan ıslatalım.
- Ertesi gün yemeğimizi hazırlarken nohutumuzun suyunu yıkayıp süzdürelim.
- Düdüklü tenceremize sıvı yağ döküp yemeklik doğranmış etimizi içine atıp etler suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
- Yemeklik doğranmış soğanı etlere ekleyip kavuralım .
- İçine salçayı ve pulbiberi de ekleyip karıştıralım .
- Şimdide nohutumuzu ve tuzu ekleyip bir tur karıştırdıktan .
- Sonra suyunu ilave edelim düdüklü tenceremizin kapağını kapatıp pişmeye bırakalım.
- Tencerenin buharı çıkınca düdüğün indirip ocağın altını kısalım 45 dk pişirelim.
- Yemeğimiz piştikten sonra kapağı açık şekilde 5-10 dk kaynatalım suyu dahada güzel özleşsin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder