9 Şubat 2021 Salı

Beşamel Soslu Karnabahar Graten Tarifi

 

Beşamel Soslu Karnabahar Graten Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet orta boy karnabahar

Beşamel sos;

  • 1, 5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 50 gram margarin
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Üzeri için;

  • Kaşar peynir

    Beşamel Soslu Karnabahar Graten Tarifi Yapılışı

  • Karnabaharı doğruyoruz.
  • Çok fazla yumuşamayacak şekilde haşlıyoruz.
  • Haşlanan karnabaharların suyunu süzüp borcama aktarıyoruz.
  • Sos tavasına margarini ekleyip, margarin eriyince unu ekliyoruz.
  • Macun kıvamına gelene kadar pişiriyoruz.
  • Üzerine sütü ve baharatları ekleyip, çırpıcı ile sürekli çırparak, kıvam alana kadar pişiriyoruz.
  • Hazırladığımız beşamel sosu karnabaharın üzerine ekleyip karıştırıyoruz.
  • Kaşar rendeleyip üzerine ekliyoruz.
  • 180° fırında pişiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder