Beşamel Soslu Karnabahar Graten Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet orta boy karnabahar
Beşamel sos;
- 1, 5 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 50 gram margarin
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Üzeri için;
- Kaşar peynir
Beşamel Soslu Karnabahar Graten Tarifi Yapılışı
- Karnabaharı doğruyoruz.
- Çok fazla yumuşamayacak şekilde haşlıyoruz.
- Haşlanan karnabaharların suyunu süzüp borcama aktarıyoruz.
- Sos tavasına margarini ekleyip, margarin eriyince unu ekliyoruz.
- Macun kıvamına gelene kadar pişiriyoruz.
- Üzerine sütü ve baharatları ekleyip, çırpıcı ile sürekli çırparak, kıvam alana kadar pişiriyoruz.
- Hazırladığımız beşamel sosu karnabaharın üzerine ekleyip karıştırıyoruz.
- Kaşar rendeleyip üzerine ekliyoruz.
- 180° fırında pişiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder