Bezdirme Tarifi İçin Malzemeler
- 2 çay bardağı ince bulgur
- 500 gr. yağlı kıyma
- 1 yumurta
- 1 buçuk su bardağı kaynar su (bulguru ıslatmak için)
- Yarım demet maydanoz (ince kıyılmış)
- 2 adet orta boy soğan (ince kıyılmış)
- 4-5 diş sarımsak
- 2 çay kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı salça
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kimyon
Bezdirme Nasıl Yapılır?
- Öncelikle bulguru bir tepsiye koyun ve üzerine kaynar su ekleyin. Tepsinin üzerini başka bir tepsi ile kapatarak bulgurun şişmesini bekleyin.
- 15 dakika bekledikten sonra bulgurun üzerine kıyma, soğan, maydanoz, salça, ince kıyılmış sarımsak ve baharatları ekleyerek yoğurun.
- Lezzetini arttırmak için isteğe göre 1 tatlı kaşığı sirke de ilave edebilirsiniz.
- Hazırladığınız harcı 10-15 dakika kadar yoğurun. Ne kadar çok yoğurursanız köftenin lezzeti o kadar fazla olacaktır.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak köfte şekli verin ve elinizle hafifçe bastırın.
- Köfteleri fırın tepsisine dizin. Aralarına isteğe göre dilimlenmiş patates ve biber de ekleyebilirsiniz.
- Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında köftelerin üzeri kızarana kadar pişirin.
- Eğer fırın yerine yağda kızartmak istiyorsanız; Tavanın içerisine sıvıyağ dökün ve ısıtın.
- Isınan yağın içerisine köfteleri tek tek atarak arkalı önlü kızartın.
- Kızartma işleminin ardından köfteleri yağlı kağıtta bekletin. Bu sayede fazla yağını süzebilirsiniz.
- Pişen bezdirmeleri, pirinç pilavı ile birlikte sunabilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder