Fırında Balık Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet levrek, çipura veya mercan (mevsime göre)
- 4 adet defne yaprağı
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 7 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet soğan
- 10-15 dilim limon
Fırında Balık Nasıl Yapılır?
- Öncelikle varsa balıkların pullarını bıçağın tersiyle alın ve balıkları güzelce temizleyerek suyunu süzün.
- Balıkların iki tarafına da 2-3 adet çizik atın.
- Bir kasenin içerisine tuz, karabiber ve zeytinyağını ekleyerek karıştırın.
- Kaseniz genişse balıkları bu karışıma batırın. Geniş değilse, fırça yardımıyla balıkların iki tarafına da karışımdan sürün.
- Soğan ve limonu ince ince dilimleyin. Balıkların üzerine açtığınız çiziklere soğan, limon dilimi ve defne yaprağı yerleştirin.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Tepsinin tabanına limon dilimi ve soğanları yerleştirin.
- Daha sonra hazırladığınız balıkları da tepsiye aralıklı olacak şekilde yerleştirin.
- Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında ortalama 40 dakika pişirin.
- Ardından fırını 250 dereceye yükseltin ve 10 dakika daha pişirin.
- Pişen balıkları salata ve sebze eşliğinde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder