14 Şubat 2021 Pazar

Biskrem Tarifi

 

Biskrem Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gram tereyağ
  • 1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 1 kabartma tozu
  • 1 vanilya
  • 3 .5 su bardağı un (Az gelirse yarım su bardağı da ekleyin)
  • İçine kahvaltılık, v çikolata (Nutella-torku gibi) kullanılır

    Biskrem Tarifi Yapılışı 

  • Öncelikle un ve kabartma hariç diğer malzemeyi bir kabın içinde elle karıştırılıp eritilir.
  • Ardından un kabartma tozu eklenir ve karıştırılır yoğrulur meme yumuşaklığı kıvamında hamur elde edilir.
  • Bir beze alınıp açılır bardakla kesilir birer çay kaşığı koyup tekrar hamur açılır.
  • Üzerine konulup kesilir ve bıçakla üzerine çizik şekli verilir hamur bitene kadar bu şekil yapılır yağlı kağıt üzerine dizilir.
  • hamurdan bir buçuk tepsi çıktı ve önceden ısıtılmış 170 derece fırına verilir 15 dakika pişirilir pişen kurabiyeler borcama alınır. Afiyet olsun 👍

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder