Biskrem Tarifi İçin Malzemeler
- 150 gram tereyağ
- 1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta
- 1 kabartma tozu
- 1 vanilya
- 3 .5 su bardağı un (Az gelirse yarım su bardağı da ekleyin)
- İçine kahvaltılık, v çikolata (Nutella-torku gibi) kullanılır
Biskrem Tarifi Yapılışı
- Öncelikle un ve kabartma hariç diğer malzemeyi bir kabın içinde elle karıştırılıp eritilir.
- Ardından un kabartma tozu eklenir ve karıştırılır yoğrulur meme yumuşaklığı kıvamında hamur elde edilir.
- Bir beze alınıp açılır bardakla kesilir birer çay kaşığı koyup tekrar hamur açılır.
- Üzerine konulup kesilir ve bıçakla üzerine çizik şekli verilir hamur bitene kadar bu şekil yapılır yağlı kağıt üzerine dizilir.
- hamurdan bir buçuk tepsi çıktı ve önceden ısıtılmış 170 derece fırına verilir 15 dakika pişirilir pişen kurabiyeler borcama alınır. Afiyet olsun 👍
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder