Yüzde Yüz Doğal Yer Fıstığı Ezmesi Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı yer fıstığı
Yüzde Yüz Doğal Yer Fıstığı Ezmesi Tarifi Yapılışı
- Yer fıstıklarımızın kalın ve ince kabuklarını temizleyelim.
- Fıstıkları bir tavaya alalım, ocağımızı açıp orta ateşte karıştırarak kokusu ve yağı çıkana kadar kavuralım (7 ile 10 dakika arası) ocağımızı kapatalım sıcağı ile robotumuza alalım.
- Robotumuzu ara ara durdurup kenarında kalanları içine doğru bir kaşıkla itip her yerinin aynı incelikte olmasına ve karışmasına yardımcı olalım.
- Macun kıvamına gelene kadar devam edelim. (not:eğer tatlı olsun istiyorsanız bal, pekmez ya da esmer şeker ekleyebilirsiniz. Tuzlu olarak seviyorsanız tuz ekleyebilirsiniz. Kıvamlı olması ve kolay sürülmesi için ise zeytinyağı ekleyebilirsiniz ancak fıstığın kendi yağının da çıktığını unutmayalım).
- İçeriği tamamen isteğe bağlı olarak değişebilir, ben sade seviyorum hiç bir şey katmadan tüketiyoruz, dedim ya damak tadına göre şekil verebilirsiniz.
Hiçbir katkı maddesi içermediğinden daha uzun dayanabilmesi için az az yaparak cam bir kavonaza koyalım ve ağzını kapatarak saklayalım. Kolay gelsin 😊 afiyet olsun 😋 sevgiler 💕.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder