Bu Hamur Tarifinden Şaşma (Poğaça Açma Pizza Börek..) İçin Malzemeler
Hamur için:
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 küçük paket instant kuru maya
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta(beyazları içine sarıları üzerine)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un(yavaş ekleyin 6 bardak civarı) *değişebilir*
Üzeri için:
- Yumurtaların sarıları
- Çörekotu
- Susam
İçi için:
- İstediğiniz iç harcı hazırlayabilirsiniz. (patatesli, zeytinli, kıymalı, peynirli, çikolatalı, sucuklu kaşarlı. tereyağlı sade..)
Bu Hamur Tarifinden Şaşma (Poğaça Açma Pizza Börek..) Yapılışı
- Kaba ılık süt, maya ve şeker alınır bir kere kaşık yardımıyla karıştırılır. Ve 5 dk kadar mayanın aktifleşmesi beklenir.
- 5 dk sonrasında sıvı yağ, yumurta beyazları, un, tuz ilave edilir.
- Karıştırdığınız hamurunuza bir yandan yavaş yavaş un eklenir. 🌷
- Hamur ağırlaşıp kıvam alana kadar kaşık yardımıyla karıştırırsanız çok daha kolay olacaktır 🤗 hafif ele yapışan yumuşak bir hamur olması gerekiyor.
- İyice yoğurduktan sonra üzeri kapatılarak 1 saat kadar mayalanması için beklenir.
- Hamur mayalandıktan sonra istenilen şekil verilir. Ve tepsi mayası için 15 20 dk beklenir.
- Mayasının sönmemesi için hamura çok bastırmadan yumurta sarıları sürülüp çörekotu susam serpilir.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında alt üst kızarana kadar pişirilir.
👍👍👍afiyetler olsun inşallah 😋.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder