1 Şubat 2021 Pazartesi

Bu Hamur Tarifinden Şaşma (Poğaça Açma Pizza Börek..)

 

Bu Hamur Tarifinden Şaşma (Poğaça Açma Pizza Börek..) İçin Malzemeler

Hamur için:

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 küçük paket instant kuru maya
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta(beyazları içine sarıları üzerine)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un(yavaş ekleyin 6 bardak civarı) *değişebilir*

Üzeri için:

  • Yumurtaların sarıları
  • Çörekotu
  • Susam

İçi için:

  • İstediğiniz iç harcı hazırlayabilirsiniz. (patatesli, zeytinli, kıymalı, peynirli, çikolatalı, sucuklu kaşarlı. tereyağlı sade..)

    Bu Hamur Tarifinden Şaşma (Poğaça Açma Pizza Börek..) Yapılışı

  • Kaba ılık süt, maya ve şeker alınır bir kere kaşık yardımıyla karıştırılır. Ve 5 dk kadar mayanın aktifleşmesi beklenir.
  • 5 dk sonrasında sıvı yağ, yumurta beyazları, un, tuz ilave edilir.
  • Karıştırdığınız hamurunuza bir yandan yavaş yavaş un eklenir. 🌷
  • Hamur ağırlaşıp kıvam alana kadar kaşık yardımıyla karıştırırsanız çok daha kolay olacaktır 🤗 hafif ele yapışan yumuşak bir hamur olması gerekiyor.
  • İyice yoğurduktan sonra üzeri kapatılarak 1 saat kadar mayalanması için beklenir.
  • Hamur mayalandıktan sonra istenilen şekil verilir. Ve tepsi mayası için 15 20 dk beklenir.
  • Mayasının sönmemesi için hamura çok bastırmadan yumurta sarıları sürülüp çörekotu susam serpilir.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında alt üst kızarana kadar pişirilir.
  • 👍👍👍afiyetler olsun inşallah 😋.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder