18 Şubat 2021 Perşembe

Bulgurlu Yeşil Mercimek Çorbası Alacatene (Uşak) Tarifi

 

Bulgurlu Yeşil Mercimek Çorbası Alacatene (Uşak) Tarifi İçin Malzemeler

Bardak ölçüsü 200 ml

  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) çay bardağı pilavlık bulgur
  • 5 çorba kaşığı sıvı yağı ya da zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı kekik (tercihe göre)
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 9 su bardağı su

    Bulgurlu Yeşil Mercimek Çorbası Alacatene (Uşak) Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle yeşil mercimeği yıkayın ve kaynar su koyduğunuz bir tencerede 2 dakika kadar kaynatın. Süzün. Kara suyu çıksın.
  • Tencereye yağı alın ve küp doğradığınız soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Ocağı orta hararetli ateşe alın, salçayı ekleyin ve 2-3 dakika kadar daha kavurun.
  • Mercimeği ilave edin ve 5 dakika daha kavurmaya devam edin.
  • Sıcak suyu ekleyin, 5 dakika bu şekilde pişirin.
  • Yıkadığınız bulguru, baharatları ilave edin ve 15-20 dakika kadar daha pişirin.
  • Afiyet olsun 🤌😊.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder