Kandil Simidi Tarifi İçin Malzemeler
- 150 gram tereyağ veya margarin
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı mahlep
- 2 yemek kaşığı sirke
- 4-4, 5 su bardağı un
- 1 yumurtanın sarısı içine akı üzerine
Üzeri için;
- Simit susamı
Kandil Simidi Tarifi Yapılışı
- Öncelikle 150 gram kadar tereyağı yada margarini eritelim.
- Ilık bir kıvamda yoğurma kabımıza alıyoruz .
- Ardından 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 çay bardağı yoğurdu ekliyoruz.
- 1 yumurtanın akını üzerine susam bulamak için ayırıyoruz ,sarısını içine döküyoruz .
- 1 tatlı kaşığı tuz ,1 yemek kaşığı toz şekeri ekliyoruz ve kandil simidinin olmazsa olmazı 1 yemek kaşığı mahlepi ve kıyır kıyır olması için 2 yemek kaşığı sirkeyi de ekliyoruz.
- Kontrollü olarak 4-4. 5 su bardağı unu da ekliyoruz sert bir kıvam olmamalı hamura şekil verirken kopmaların olmaması için.
- 5 dakika dinlendirdikten sonra önce yumurta akına sonra susama bulayıp şekil vermeye başlıyoruz.
- Hamurumuzun hepsini şekillendirdikten sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında alt üst seviyede kontrollü olarak pişiriyoruz.
Deneyecek olanlara afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder