18 Şubat 2021 Perşembe

Kandil Simidi Tarifi

 

Kandil Simidi Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gram tereyağ veya margarin
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı mahlep
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 4-4, 5 su bardağı un
  • 1 yumurtanın sarısı içine akı üzerine

Üzeri için;

  • Simit susamı

    Kandil Simidi Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle 150 gram kadar tereyağı yada margarini eritelim.
  • Ilık bir kıvamda yoğurma kabımıza alıyoruz .
  • Ardından 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 çay bardağı yoğurdu ekliyoruz.
  • 1 yumurtanın akını üzerine susam bulamak için ayırıyoruz ,sarısını içine döküyoruz .
  • 1 tatlı kaşığı tuz ,1 yemek kaşığı toz şekeri ekliyoruz ve kandil simidinin olmazsa olmazı 1 yemek kaşığı mahlepi ve kıyır kıyır olması için 2 yemek kaşığı sirkeyi de ekliyoruz.
  • Kontrollü olarak 4-4. 5 su bardağı unu da ekliyoruz sert bir kıvam olmamalı hamura şekil verirken kopmaların olmaması için.
  • 5 dakika dinlendirdikten sonra önce yumurta akına sonra susama bulayıp şekil vermeye başlıyoruz.
  • Hamurumuzun hepsini şekillendirdikten sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında alt üst seviyede kontrollü olarak pişiriyoruz.
  • Deneyecek olanlara afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder