Bulut Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket kutu krema (200 ml)
- 1 su bardağı+2 yemek kaşığı un (200 ml)
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Şerbeti için;
- 2 su bardağı şeker
- 2,5 su bardağı su
- Yarım dilim limon
Bulut Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Şerbeti için tüm malzemeler tencereye alınır 5 dakika kaynatılır ve soğumaya bırakılır.
- Hamuru için tüm malzemeler bir kaba koyulur kaşık yardımıyla ezerek karıştırılır.
- Elinizi hafif yağlayarak cevizden küçük parçalar koparılır yuvarlanır.
- Yağlanmış fırın tepsisine koyulur.
- Önceden ısıtılmış alt üst ayar 190 derece fırında 30 dk pişirilir.
- Fırından çıktıktan 10 dk sonra soğuk şerbet dökülür.
- Yarım saat sonra ters çevrilir ve bir saat daha bekletilir.
- Buz dolabına alınır soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.
Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder