8 Şubat 2021 Pazartesi

Bulut Tatlısı Tarifi

 

Bulut Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket kutu krema (200 ml)
  • 1 su bardağı+2 yemek kaşığı un (200 ml)
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • Yarım dilim limon

    Bulut Tatlısı Tarifi Yapılışı

  • Şerbeti için tüm malzemeler tencereye alınır 5 dakika kaynatılır ve soğumaya bırakılır.
  • Hamuru için tüm malzemeler bir kaba koyulur kaşık yardımıyla ezerek karıştırılır.
  • Elinizi hafif yağlayarak cevizden küçük parçalar koparılır yuvarlanır.
  • Yağlanmış fırın tepsisine koyulur.
  • Önceden ısıtılmış alt üst ayar 190 derece fırında 30 dk pişirilir.
  • Fırından çıktıktan 10 dk sonra soğuk şerbet dökülür.
  • Yarım saat sonra ters çevrilir ve bir saat daha bekletilir.
  • Buz dolabına alınır soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.
  • Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder