8 Şubat 2021 Pazartesi

Tam Kıvamında Pirinç Pilavı Tarifi

 

Tam Kıvamında Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı pirinç (önceden ıslatılmış)
  • Yarım çay bardağı şehriye
  • 1,5 su bardağı sıcak su (varsa yarı yarıya tavuk suyu)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı tereyağ
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz

    Tam Kıvamında Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle tavaya zeytinyağı alınır şehriye de eklenir, pembeleşene kadar pişirilir.
  • Şehriyeler biraz kızarmaya başlayınca, bir kaşık tereyağ eklenir.
  • Yağımız da eridikten sonra, yıkanmış pirinç eklenir ve 4-5 dakika ara ara karıştırılarak pirincimiz kavrulur.
  • Kavrulan pirince sıcak su ve tuz da eklenip, kapağı kapatılır.
  • 3 dakika hızlı ateşte, sonrasında orta ateşte ve suyunu çekince de bir kaç dakika en kısık ateşte pişmesini beklenir.
  • 5-10 dakika geçtikten sonra, sos tavasına 2 kaşık tereyağ eritilip pilavımıza eklenir güzelce karıştırılıp mis gibi tereyağı kokusu, tavuk suyun lezzeti miss miss 😋😋
  • Biraz dinlendikten sonra servise hazırdır.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder