10 Şubat 2021 Çarşamba

Bursa'mızın Meşhur İnegöl Köftesi Tarifi

 

Bursa'mızın Meşhur İnegöl Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 500gr kıyma
  • 1 soğan
  • 1 çay bardağı galeta unu
  • 1 çay bardağı su
  • 1 yemek kaşığı karbonat (backpulver)
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • Yarım limon
  • Tuz

    Bursa'mızın Meşhur İnegöl Köftesi Tarifi Yapılışı

  • 1 çay bardağı suyun içinde karbonatı çözelim.
  • Üzerine limonu sıkalım. Tuzu ekleyelim ve bu karışımla birlikte kıymayı güzelce yoğuralım.
  • Yoğurduğumuz köfteyi buz dolabında bir gün bekletelim.
  • İnegöl köftenin özelliği etin dinlenmesi.
  • Dinlenen köftenin içine soğanı rondodan incecik geçirelim, suyunu sıkalım ve kıymaya ekleyelim.
  • Posası kullanılmayacak. Galeta unu ve kara biberi atıp tekrar güzelce yoğuralım.
  • Bu şekilde iki üç saat dinlendirelim. Dinlendirdiğimiz kıymadan küçük küçük düz köfteler yapalım.
  • Ben elde form verdim. İsteyen buz dolabı poşetine kıymayı koyup, ucundan delik açarak, uzun şeritler yapabilir.
  • Şeritleri de küçük köfte şeklinde kesebilir.
  • Şekli size kalmış, isteyen yuvarlakta yapabilir.
  • Sonra kısık ateşte teflon tavada pişirelim. İsteyen ızgara da yapabilir.
  • Afiyet olsun🍴.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder