Rosto Köfte (Patates Püresi Eşliğinde) Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram az yağlı dana kıyma
- 1 adet rendelenmiş soğan
- 1 adet yumurta
- Yarım çay bardağı galeta unu
- Çeyrek çay bardağı su
- 1 çay kaşığına yakın kimyon
- 1 çay kaşığına yakın pul biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1, 5 çay kaşığı tuz
Sosu için:
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1su bardağı sıcak su
- Tuz
Patates püresi için;
- 3 adet büyük patates
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 çay bardağına yakın süt
- Tuz, karabiber
Rosto Köfte (Patates Püresi Eşliğinde) Tarifi Yapılışı
- Köfte için gerekli bütün malzemeleri yoğurma kabına alalım güzelce pürüzsüz kıvama gelene kadar yoğuralım.(ben 7 dakika yoğurdum)
- Ardından elimizi hafif ıslatarak köfteyi rulo şekline getirelim ve pişirme kağıdına saralım dolapta 30 dakika bekletelim.
- Dinlenen köfteyi tepsiye alalım. Tepsiye serdiğimiz pişirme kağıdını hafif ıslatalım.
- 180 derecelik fırında 30 dakika pişirelim.
- Fırından aldığımız rulo köfteyi dinlenmesi için tabağa alıp kenarda bekletelim.
- Dinlenip soğuyan köfteyi bir parmak kalınlığında keskin bıçakla keselim borcama dizelim.
- Sosunu yapıp üzerine dökelim.
- 180 derecelik fırında 25 dakika üstüne tepsi kapatıp pişirelim.
- Patates püresi için patatesleri soyup küp küp doğrayıp tuzlu suda haşlayalım.
- Haşlanan patateslere tereyağını ekleyip ezelim.
- Ardından tuzu karabiberi ve sütü ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştıralım.
- Patates püresini tabağa alalım. Üzerine köftemizden koyalım sostan dökelim.
- Sıcak sıcak servis edelim.
Deneyeceklere Afiyet Olsun 😊
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder