3 Şubat 2021 Çarşamba

Çi Börek Tarifi

 

Çi Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı su
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı sirke
  • Tuz

İç harcı:

  • 200-250 gr az yağlı kıyma
  • 2 adet rendelenmiş soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 5 çorba kaşığı su

Kızartmak için:

  • Sıvıyağ

Çi Börek Nasıl Yapılır?

  • İç harç malzemeleri karıştırılır. (Sulu olmalı, eklenen su kıymanın toplanmasını engelleyecek)
  • Hamur malzemeleri ile sert kıvamlı bir hamur yoğurulur (sirke daha az yağ çekmesini sağlayacak).
  • Hamurun üstü nemli bezle örtülür ve 15 dk dinlendirilir. Hamur 15 parçaya bölünür. Her bir parça sırayla açılır, iç harcı koyulur ve kapatılır.
  • Pişirme kağıdı üzerine alınır, üstleri bez ile örtülür. Tüm bezeler tamamlanır.
  • Kızgın derin yağda kızartılır. Kızartırken her yerine yağ değmesi daha iyi kızarması ve hamurun hafif kabarmasını sağlıyor.
  •  Üstündeki az da olsa yağı çekmesi için havlu kağıt yada pişirme kağıdı üstüne alınır. Yanında soğuk ayran ile sıcak servis yapılır. Afiyetle ❤️

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder