Çi Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 su bardağı un
- 1 su bardağı su
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 çorba kaşığı sirke
- Tuz
İç harcı:
- 200-250 gr az yağlı kıyma
- 2 adet rendelenmiş soğan
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 5 çorba kaşığı su
Kızartmak için:
- Sıvıyağ
Çi Börek Nasıl Yapılır?
- İç harç malzemeleri karıştırılır. (Sulu olmalı, eklenen su kıymanın toplanmasını engelleyecek)
- Hamur malzemeleri ile sert kıvamlı bir hamur yoğurulur (sirke daha az yağ çekmesini sağlayacak).
- Hamurun üstü nemli bezle örtülür ve 15 dk dinlendirilir. Hamur 15 parçaya bölünür. Her bir parça sırayla açılır, iç harcı koyulur ve kapatılır.
- Pişirme kağıdı üzerine alınır, üstleri bez ile örtülür. Tüm bezeler tamamlanır.
- Kızgın derin yağda kızartılır. Kızartırken her yerine yağ değmesi daha iyi kızarması ve hamurun hafif kabarmasını sağlıyor.
- Üstündeki az da olsa yağı çekmesi için havlu kağıt yada pişirme kağıdı üstüne alınır. Yanında soğuk ayran ile sıcak servis yapılır. Afiyetle ❤️
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder