Ispanaklı Mini Pastalar Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- Alabildiği kadar un
- 2 avuç dolusu ıspanak yaprağı
Arası için;
- 2 paket krem şanti
- 1 su bardağı süt
- 2 dolu yemek kaşığı labne peyniri
- 1-2 adet muz
Üzeri için;
- 1 paket çikolata sosu
- Yarım su bardağı süt
Ispanaklı Mini Pastalar Tarifi Yapılışı
- Öncelikle ıspanak yapraklarını çiğden bir kaba alın sütü de ekleyin ve blender yardımı ile püre haline getirin(ıspanakları kesinlikle haşlamıyoruz).
- Ayrı bir kapta yumurta ve şekeri çırpın, üzerine sıvı yağ ve ıspanak püresini ekleyin .
- Çırpın son olarak kabartma tozu ve unu ekleyin çırpın yağlı kağıt serilmiş büyük boy fırın tepsisine kek karışımını dökün .
- 180 derece fırında üstünü çok kızartmadan pişirin.
- 2 paket krem şantiyi 1 su bardağı süt ile çırpın içine 2 yemek kaşığı dolusu labne peyniri ekleyin ve buz dolabında 1 saat dinlendirin.
- Pişmiş keki soğumaya alın ve soğuyunca bardakla yuvarlaklar kesin. Kenarlarda kalan keki rondoda ufaltın.
- Muzları halka şeklinde dilimleyin.
- Kesilen yuvarlaklar eğer çok kalınsa ortadan ikiye bölün(ben büyük boy tepside yaptığım için kekim çok kabarmadı ikiye bölmedim).
- 2 yuvarlak kekin arasına kremayı sürün üzerine 1 adet muz dilimi ekleyin kenarlarına da kremadan sürün ve kenarlarını ufaltılmış kek ile kaplayın.
- Tatlının üzerine yarım su bardağı süt ile hazırlanan çikolata sosunu dökün ve dilediğiniz gibi süsleyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder