3 Şubat 2021 Çarşamba

Ispanaklı Mini Pastalar Tarifi

Ispanaklı Mini Pastalar Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • Alabildiği kadar un
  • 2 avuç dolusu ıspanak yaprağı

Arası için;

  • 2 paket krem şanti
  • 1 su bardağı süt
  • 2 dolu yemek kaşığı labne peyniri
  • 1-2 adet muz

Üzeri için;

  • 1 paket çikolata sosu
  • Yarım su bardağı süt

    Ispanaklı Mini Pastalar Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle ıspanak yapraklarını çiğden bir kaba alın sütü de ekleyin ve blender yardımı ile püre haline getirin(ıspanakları kesinlikle haşlamıyoruz).
  • Ayrı bir kapta yumurta ve şekeri çırpın, üzerine sıvı yağ ve ıspanak püresini ekleyin .
  • Çırpın son olarak kabartma tozu ve unu ekleyin çırpın yağlı kağıt serilmiş büyük boy fırın tepsisine kek karışımını dökün .
  • 180 derece fırında üstünü çok kızartmadan pişirin.
  • 2 paket krem şantiyi 1 su bardağı süt ile çırpın içine 2 yemek kaşığı dolusu labne peyniri ekleyin ve buz dolabında 1 saat dinlendirin.
  • Pişmiş keki soğumaya alın ve soğuyunca bardakla yuvarlaklar kesin. Kenarlarda kalan keki rondoda ufaltın.
  • Muzları halka şeklinde dilimleyin.
  • Kesilen yuvarlaklar eğer çok kalınsa ortadan ikiye bölün(ben büyük boy tepside yaptığım için kekim çok kabarmadı ikiye bölmedim).
  • 2 yuvarlak kekin arasına kremayı sürün üzerine 1 adet muz dilimi ekleyin kenarlarına da kremadan sürün ve kenarlarını ufaltılmış kek ile kaplayın.
  • Tatlının üzerine yarım su bardağı süt ile hazırlanan çikolata sosunu dökün ve dilediğiniz gibi süsleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder