2 Şubat 2021 Salı

Çikolatalı Kedi Dili Tatlısı (Kaşık Tatlısı) Tarifi

 

Çikolatalı Kedi Dili Tatlısı (Kaşık Tatlısı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 20 adet kedi dili büskivi

Bisküvileri ıslatmak için

  • 1 su bardağı süt

Kreması için;

  • 1 litre süt
  • 1 çay bardağı tepeleme şeker (İsterseniz biraz daha artırabilirsiniz bize tadı tam geldi)
  • 2, 5yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı labne peyniri
  • 1 kutu sıvı krema

Ganaj için;

  • 1 kutu sıvı krema
  • 100 gram sütlü çikolata
  • 100 gram bitter çikolata

    Çikolatalı Kedi Dili Tatlısı (Kaşık Tatlısı) Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak kremayı hazırlayalım. Tencereyi ocağa koyalım fakat altını açmadan sütü tencereye dökelim un, nişasta, 2 yumurta sarısını ve vanilyayı koyarak karıştıralım.
  • Sonra ocağımızın altını açarak sürekli karıştırarak pişirelim. Tam kaynamaya başlayınca şekeri de ekleyelim ve kremamız göz göz olunca ocağı kapatalım.
  • Tereyağını ekleyerek eriyene kadar karıştıralım soğumaya bırakalım.
  • Krema soğuyunca (yada ılıktan biraz soğukta olabilir)sıvı krema ve labne peynirini ekleyip mikserle çırpalım.
  • Bir kaseye 1 bardak sütü dökelim ve kedi dili bisküvileri ıslatıp tepsimize (ben yuvarlak borcam kullandım) yerleştirelim ara boşluklara büskivi kırıkları yerleştirebilirsiniz.
  • Kremamızı büskivilerin üzerine gezdirelim ve spatula ile kremayı düzleyelim soğumaya bırakalım.
  • Sıvı kremayı ocağa koyalım ve kaynama derecesine gelince altını kapatıp bitter ve sütlü çikolataları içine koyalım ve karıştırarak eritelim karıştırdıkça biraz koyu kıvam alacaktır.
  • Yaptığımız bu çikolata ganajı kremanın üzerine eşit gelecek şekilde gezdirelim ve soğumaya bırakalım.
  • Çikolatalı kedi dili pastamızı bir gece beklettikten sonra servis yapabilirsiniz (en az 7-8 saat mutlaka bekletin) Afiyet olsun❣️.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder