Çikolatalı Kedi Dili Tatlısı (Kaşık Tatlısı) Tarifi İçin Malzemeler
- 20 adet kedi dili büskivi
Bisküvileri ıslatmak için
- 1 su bardağı süt
Kreması için;
- 1 litre süt
- 1 çay bardağı tepeleme şeker (İsterseniz biraz daha artırabilirsiniz bize tadı tam geldi)
- 2, 5yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı labne peyniri
- 1 kutu sıvı krema
Ganaj için;
- 1 kutu sıvı krema
- 100 gram sütlü çikolata
- 100 gram bitter çikolata
Çikolatalı Kedi Dili Tatlısı (Kaşık Tatlısı) Tarifi Yapılışı
- İlk olarak kremayı hazırlayalım. Tencereyi ocağa koyalım fakat altını açmadan sütü tencereye dökelim un, nişasta, 2 yumurta sarısını ve vanilyayı koyarak karıştıralım.
- Sonra ocağımızın altını açarak sürekli karıştırarak pişirelim. Tam kaynamaya başlayınca şekeri de ekleyelim ve kremamız göz göz olunca ocağı kapatalım.
- Tereyağını ekleyerek eriyene kadar karıştıralım soğumaya bırakalım.
- Krema soğuyunca (yada ılıktan biraz soğukta olabilir)sıvı krema ve labne peynirini ekleyip mikserle çırpalım.
- Bir kaseye 1 bardak sütü dökelim ve kedi dili bisküvileri ıslatıp tepsimize (ben yuvarlak borcam kullandım) yerleştirelim ara boşluklara büskivi kırıkları yerleştirebilirsiniz.
- Kremamızı büskivilerin üzerine gezdirelim ve spatula ile kremayı düzleyelim soğumaya bırakalım.
- Sıvı kremayı ocağa koyalım ve kaynama derecesine gelince altını kapatıp bitter ve sütlü çikolataları içine koyalım ve karıştırarak eritelim karıştırdıkça biraz koyu kıvam alacaktır.
- Yaptığımız bu çikolata ganajı kremanın üzerine eşit gelecek şekilde gezdirelim ve soğumaya bırakalım.
- Çikolatalı kedi dili pastamızı bir gece beklettikten sonra servis yapabilirsiniz (en az 7-8 saat mutlaka bekletin) Afiyet olsun❣️.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder