Şiveydiz (Sarımsak Aşı) Tarifi İçin Malzemeler
- 200 gram et (mümkünse kuzu eti)
- 5-6 dal taze sarımsak
- 2-3 dal taze soğan
- 2 su bardağı haşlanmış nohut
- Zeytinyağı
- Tereyağı
- Tuz
- Nane
Terbiyesi için
- 1,5 su bardağı yoğurt
- 1 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı dolusu un
Şiveydiz (Sarımsak Aşı) Tarifi Yapılışı
- Öncelikle etleri kuşbaşı doğrayın, düdüklü tencerede biraz zeytinyağında güzelce kavurun.
- Üzerine biraz su ilavesi yapıp iyice pişirin.
- Taze sarımsakları ve taze soğanı ayıklayıp yıkayın. 2 cm. Uzunluğunda doğrayın.
- Beyaz ve yeşil kısımlarının hepsini kullanacağız.
- Etlerin üzerine biraz zeytinyağı dökün.
- Üzerine taze sarımsakları ve taze soğanı da ilave edip birkaç dakika kavurun.
- 2 bardak kadar kaynar su ilave edip karıştırın. Nohutları da ekleyip kaynamaya bırakın.
- Ayrı bir kapta terbiyeyi hazırlayalım.
- Yoğurt, un ve yumurtayı çırpın. Çorbanın suyundan biraz alıp terbiyeye ilave ederek ılıtın. Daha sonra terbiyeyi çorbayı karıştırarak ilave edin, arada karıştırarak kaynamaya bırakın. Kıvamına göre su ilavesi yapın.
- En son ocaktan aldıktan sonra tuzunu ilave edip karıştırın.
- Üzerine tereyağında kızdırılmış nane gezdirerek servis edin. Afiyet olsun💐
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder