Profiterol Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağ
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı un (elenmiş)
- 3-4 yumurta
İç kreması
- 1/2 (yarım) lt. süt
- 1 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 2 çorba kaşığı nişasta
- 1 çorba kaşığı un
- 1 paket vanilya
Üzeri için;
- 1 paket hazır çikolata sosu
Süslemesi için;
- Antep fıstığı
Profiterol Tarifi Yapılışı
- Öncelikle tencereye tereyağını koyun ve eritin.
- Daha sonra suyu ekleyin. Kaynayana kadar bekleyin.
- Kaynayınca elenmiş unu ekleyin ve karıştırın. Muhallebi kıvamı olana kadar.
- Ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Hamur soğurken iç kremasını hazırlayın.
- Süt, şeker, nişasta, un ve yumurtayı iyice karıştırın ve ocakta kaynayana kadar pişirin.
- Son olarak vanilyayı ekleyin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
- Soğuyan profiterol hamurunun içine tek tek oda sıcaklığındaki yumurtaları kırın ve karıştırın. (püf noktası yumurtaları teker teker kırıp iyice homojen edilmesi hamurla )
- Sıkma torbasına bir spatula ile koyun ve fırın kağıdı serili bir tepsiye yuvarlak şekilde sıkın. Sıkma torbanız yoksa tatlı kaşığıyla küçük bezeler yapabilirsiniz.
- Fırını 175 derecede ısıtın ve kabarıp içleri boşalana kadar pişirin.
- 35 dakikada içleri kabarıp, içleri boşalıyor. Fırından alın ve soğuması için bekleyin.
- Ortadan kesin ve içlerini kremayı sıkma torbası ile doldurun.
- Bu işlemi tümü bitene kadar devam edin. Hazır çikolata sosunu üzerindeki tarife göre pişirin.
- Tabağa yerleştirdiğiniz profiterollerin üstüne dökün.
- Soğuması için buzdolabına koyun. Yemeğe hazır hale geldiği zaman Antep fıstığı ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun. ☺️🌺.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder