2 Şubat 2021 Salı

Profiterol Tarifi

 

Profiterol Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağ
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı un (elenmiş)
  • 3-4 yumurta

İç kreması

  • 1/2 (yarım) lt. süt
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 çorba kaşığı nişasta
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 paket vanilya

Üzeri için;

  • 1 paket hazır çikolata sosu

Süslemesi için;

  • Antep fıstığı

    Profiterol Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle tencereye tereyağını koyun ve eritin.
  • Daha sonra suyu ekleyin. Kaynayana kadar bekleyin.
  • Kaynayınca elenmiş unu ekleyin ve karıştırın. Muhallebi kıvamı olana kadar.
  • Ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Hamur soğurken iç kremasını hazırlayın.
  • Süt, şeker, nişasta, un ve yumurtayı iyice karıştırın ve ocakta kaynayana kadar pişirin.
  • Son olarak vanilyayı ekleyin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  • Soğuyan profiterol hamurunun içine tek tek oda sıcaklığındaki yumurtaları kırın ve karıştırın. (püf noktası yumurtaları teker teker kırıp iyice homojen edilmesi hamurla )
  • Sıkma torbasına bir spatula ile koyun ve fırın kağıdı serili bir tepsiye yuvarlak şekilde sıkın. Sıkma torbanız yoksa tatlı kaşığıyla küçük bezeler yapabilirsiniz.
  • Fırını 175 derecede ısıtın ve kabarıp içleri boşalana kadar pişirin.
  • 35 dakikada içleri kabarıp, içleri boşalıyor. Fırından alın ve soğuması için bekleyin.
  • Ortadan kesin ve içlerini kremayı sıkma torbası ile doldurun.
  • Bu işlemi tümü bitene kadar devam edin. Hazır çikolata sosunu üzerindeki tarife göre pişirin.
  • Tabağa yerleştirdiğiniz profiterollerin üstüne dökün.
  • Soğuması için buzdolabına koyun. Yemeğe hazır hale geldiği zaman Antep fıstığı ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun. ☺️🌺.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder