Çikolatalı Tart Tarifi İçin Malzemeler
Keki için;
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı şeker
- Kabartma tozu
- Vanilya
- 1 su bardağı un+ 1 yemek kaşığı un
Kreması için
- Yarım litre süt(2.5 su bardağı)
- 1 çay bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- Vanilya
- 2 yemek kaşığı labne peyniri
- En üstüne
- Çikolata
- Krema
Çikolatalı Tart Tarifi Yapılışı
- Öncelikle şeker ve yumurtayı iyice çırpıyoruz, sonra kalan malzemeleri de sırayla ekleyip kek kalıbına karışımı döküyoruz.
- Kalıbı tereyağ ile iyice yağlıyoruz bu çok önemli kalıbın güzel çıkması için güzel bir şekilde yağlıyoruz.
- 150 derecelik önceden ısıtılmış fırına veriyoruz 15 dk yeterli oldu benim için.
- Kek olurken kremayı hazırlıyoruz.
- Kremayı labne hariç hepsini bir tencereye alıp kaynayana kadar karıştırıyoruz.
- Krema soğuduktan sonra labneyi koyup karıştırıyoruz.
- Keki sıcağa sıcağına çıkarmıyoruz kalıbından bir on dk bekledikten sonra ters çeviriyoruz.
- Krema soğukla ılık arası olunca kekin ortasına döküyoruz.
- Krema soğuduktan sonra ayrı bir tavada kremanın yarısını döküp baloncuklar çıkınca sütlü çikolatayı koyuyoruz ve yavaş yavaş karıştırıyoruz.
ikolata eridikten sonra kremanın üstüne döküyoruz. Şimdiden afiyet olsun 🌿.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder