2 Şubat 2021 Salı

Çikolatalı Tart Tarifi

 

Çikolatalı Tart Tarifi İçin Malzemeler

Keki için;

  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı şeker
  • Kabartma tozu
  • Vanilya
  • 1 su bardağı un+ 1 yemek kaşığı un

Kreması için

  • Yarım litre süt(2.5 su bardağı)
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • Vanilya
  • 2 yemek kaşığı labne peyniri
  • En üstüne
  • Çikolata
  • Krema

    Çikolatalı Tart Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle şeker ve yumurtayı iyice çırpıyoruz, sonra kalan malzemeleri de sırayla ekleyip kek kalıbına karışımı döküyoruz.
  • Kalıbı tereyağ ile iyice yağlıyoruz bu çok önemli kalıbın güzel çıkması için güzel bir şekilde yağlıyoruz.
  • 150 derecelik önceden ısıtılmış fırına veriyoruz 15 dk yeterli oldu benim için.
  • Kek olurken kremayı hazırlıyoruz.
  • Kremayı labne hariç hepsini bir tencereye alıp kaynayana kadar karıştırıyoruz.
  • Krema soğuduktan sonra labneyi koyup karıştırıyoruz.
  • Keki sıcağa sıcağına çıkarmıyoruz kalıbından bir on dk bekledikten sonra ters çeviriyoruz.
  • Krema soğukla ılık arası olunca kekin ortasına döküyoruz.
  • Krema soğuduktan sonra ayrı bir tavada kremanın yarısını döküp baloncuklar çıkınca sütlü çikolatayı koyuyoruz ve yavaş yavaş karıştırıyoruz.
  • ikolata eridikten sonra kremanın üstüne döküyoruz. Şimdiden afiyet olsun 🌿.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder