Çikolatalı Un Helvası Topları Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram tereyağı veya margarin
- 2 su bardağı süt
- 1, 5 su bardağı şeker
- 2 su bardağı un
Üzeri için:
- 1 paket bitter pul çikolata
- Fındık içi, antep fıstığı, portakal kabuğu rendesi ve renkli yenilebilir boncuklar (damak zevkine göre çeşitlendirilebilir)
Çikolatalı Un Helvası Topları Tarifi Yapılışı
- Önce sütü ve şekeri derin bir kasede şeker eriyinceye kadar çırpalım. Sonra yağı tavaya veya pilav tenceresine alalım.
- Eridikten sonra unu ilave ederek rengi dönene kadar sürekli karıştırarak orta ateşte kavuralım.
- Kavrulan helvaya şerbetini ilave edelim hızlı hızlı karıştıralım.
- Ocağın altını kapayalım. (helvanın kaşığa yapışmayan bir kıvam alması gerekiyor karıştırdıkça toparlanıyor zaten. ).
- Helva biraz ılıdıktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak servis tabağına dizelim.
- Benmari usulü erittiğimiz çikolataya helva toplarını batıralım ve dilediğiniz şekilde süsleyerek servis yapalım. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. 😋.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder