8 Şubat 2021 Pazartesi

Çikolatalı Un Helvası Topları Tarifi

 

Çikolatalı Un Helvası Topları Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram tereyağı veya margarin
  • 2 su bardağı süt
  • 1, 5 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı un

Üzeri için:

  • 1 paket bitter pul çikolata
  • Fındık içi, antep fıstığı, portakal kabuğu rendesi ve renkli yenilebilir boncuklar (damak zevkine göre çeşitlendirilebilir)

    Çikolatalı Un Helvası Topları Tarifi Yapılışı

  • Önce sütü ve şekeri derin bir kasede şeker eriyinceye kadar çırpalım. Sonra yağı tavaya veya pilav tenceresine alalım.
  • Eridikten sonra unu ilave ederek rengi dönene kadar sürekli karıştırarak orta ateşte kavuralım.
  • Kavrulan helvaya şerbetini ilave edelim hızlı hızlı karıştıralım.
  • Ocağın altını kapayalım. (helvanın kaşığa yapışmayan bir kıvam alması gerekiyor karıştırdıkça toparlanıyor zaten. ).
  • Helva biraz ılıdıktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak servis tabağına dizelim.
  • Benmari usulü erittiğimiz çikolataya helva toplarını batıralım ve dilediğiniz şekilde süsleyerek servis yapalım. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. 😋.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder