Ayva Tatlısı (Gıda Boyasız) Tarifi İçin Malzemeler
- 3-4 ayva
- Her yarım ayvaya 2, 5 yemek kaşığı tozşeker
- 1 su bardağı vişne veya nar suyu
- 8-10 adet karanfil
- 1 tarcın çubuğu
Önemli detay :
- Soyulan ayva kabukları ve çekirdekleri
Ayva Tatlısı (Gıda Boyasız) Tarifi Yapılışı
- Öncelikle ayvaların kabuklarını ince bir şekilde soyalım, ortadan kesip iç kısmını oyalım.
- Bu esnadan çıkan çekirdekleri kabuklar ile birlikte kenara ayıralım.
- Kararmaması için ayvaları limonlu suda bekletelim.
- Kabukların tavana yetecek kadarını tencereye alalım ayvaları üzerine oturtturalım.
- Çekirdekleri ve karanfili ayvaların üzerine koyalım ve her bir ayva yarısına 2, 5 yemek kaşığı tozşeker ekleyelim.
- Tarçın kabuğunu ve vişne suyunu ilave edip ocakta ağzı kapalı kaynatalım.
- Kaynadıktan sonra altını kısalım ve kısık ateşte tencere hafif açık 1. 5 saat kadar pişirelim.
Püf noktası: jöle kıvamına gelmesi gerek 👍 arada kontrol edin ve suyundan üzerine gezdirin👍 1 bir saat içersinde renk almazsa korkmayın pişmeye yakın çok güzel renk alıyor👍 soğunca kaymak ile servis önerimdir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder