8 Şubat 2021 Pazartesi

Ayva Tatlısı (Gıda Boyasız) Tarifi

 

Ayva Tatlısı (Gıda Boyasız) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3-4 ayva
  • Her yarım ayvaya 2, 5 yemek kaşığı tozşeker
  • 1 su bardağı vişne veya nar suyu
  • 8-10 adet karanfil
  • 1 tarcın çubuğu

Önemli detay :

  • Soyulan ayva kabukları ve çekirdekleri

    Ayva Tatlısı (Gıda Boyasız) Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle ayvaların kabuklarını ince bir şekilde soyalım, ortadan kesip iç kısmını oyalım.
  • Bu esnadan çıkan çekirdekleri kabuklar ile birlikte kenara ayıralım.
  • Kararmaması için ayvaları limonlu suda bekletelim.
  • Kabukların tavana yetecek kadarını tencereye alalım ayvaları üzerine oturtturalım.
  • Çekirdekleri ve karanfili ayvaların üzerine koyalım ve her bir ayva yarısına 2, 5 yemek kaşığı tozşeker ekleyelim.
  • Tarçın kabuğunu ve vişne suyunu ilave edip ocakta ağzı kapalı kaynatalım.
  • Kaynadıktan sonra altını kısalım ve kısık ateşte tencere hafif açık 1. 5 saat kadar pişirelim.
  • Püf noktası: jöle kıvamına gelmesi gerek 👍 arada kontrol edin ve suyundan üzerine gezdirin👍 1 bir saat içersinde renk almazsa korkmayın pişmeye yakın çok güzel renk alıyor👍 soğunca kaymak ile servis önerimdir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder