Çikolotalı Pişmeyen Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler
Tabanı İçin
- 2 paket kakaolu bisküvi
- 100 gram tereyağı
- 1 çay bardağı kavrulmuş fındık
Cheesecake İçin
- 400 gram labne
- Yarım paket krema
- 250 gram çikolata (Sütlü- bitter)
- 1 su bardağı pudra şekeri
Üzeri İçin
- 1 paket krema
- 150 gram çikolata
Çikolotalı Pişmeyen Cheesecake Tarifi Yapılışı
- Öncelikle bisküvileri ve fındığı bir rondadan geçirin. Tereyağını ekleyip karıştırın ve kelepçeli kalıba(28 cm kullandım) koyup bastırarak düzeltin ve 15 dakika buzlukta bekletin.
- Ardından 250 gram bitter- sütlü karışık çikolataları doğrayıp benmari usulü eritin. Labne peynirini bir kaba koyup çırpın.
- İçine pudra şekerinide ekleyip çırpın. Oda sıcaklığına gelen erittiğimiz çikolatayı yavaşça karışımın içine dökün dökerken çırpmaya devam edin.
- Birbirine karışana dek iyice çırpın. Buzlukta beklettiğimiz bir kabın içine, kremayı katılaşana kadar yüksek devirde çırpmaya devam edin.
- Ardından kremayı çikolatalı karışıma ekleyip spatula ile söndürmeden alttan üste doğru karıştırın. Bisküviyi buzluktan çıkarıp karışımı kalıba döküp düzeltin.
- Bir paket kremayı kaynatıp üzerine çikolataları ekleyip erimesini sağlayın ardından sosu cheesecake in üzerine döküp bir gece buzdolabında bekletin.
- Dolaptan çıkardığınız cheesecake in kenarlarını bıçak yardımıyla sıyırın ardından kalıptan çıkarın (Dilimlerken bıçağınızı her seferinde temizleyin) ı̇stediğiniz şekilde süsleyin, servise hazır. Afiyet olsun🥰.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder