17 Şubat 2021 Çarşamba

Çikolotalı Pişmeyen Cheesecake Tarifi

 

Çikolotalı Pişmeyen Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

Tabanı İçin

  • 2 paket kakaolu bisküvi
  • 100 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı kavrulmuş fındık

Cheesecake İçin

  • 400 gram labne
  • Yarım paket krema
  • 250 gram çikolata (Sütlü- bitter)
  • 1 su bardağı pudra şekeri

Üzeri İçin

  • 1 paket krema
  • 150 gram çikolata

    Çikolotalı Pişmeyen Cheesecake Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle bisküvileri ve fındığı bir rondadan geçirin. Tereyağını ekleyip karıştırın ve kelepçeli kalıba(28 cm kullandım) koyup bastırarak düzeltin ve 15 dakika buzlukta bekletin.
  • Ardından 250 gram bitter- sütlü karışık çikolataları doğrayıp benmari usulü eritin. Labne peynirini bir kaba koyup çırpın.
  • İçine pudra şekerinide ekleyip çırpın. Oda sıcaklığına gelen erittiğimiz çikolatayı yavaşça karışımın içine dökün dökerken çırpmaya devam edin.
  • Birbirine karışana dek iyice çırpın. Buzlukta beklettiğimiz bir kabın içine, kremayı katılaşana kadar yüksek devirde çırpmaya devam edin.
  • Ardından kremayı çikolatalı karışıma ekleyip spatula ile söndürmeden alttan üste doğru karıştırın. Bisküviyi buzluktan çıkarıp karışımı kalıba döküp düzeltin.
  • Bir paket kremayı kaynatıp üzerine çikolataları ekleyip erimesini sağlayın ardından sosu cheesecake in üzerine döküp bir gece buzdolabında bekletin.
  • Dolaptan çıkardığınız cheesecake in kenarlarını bıçak yardımıyla sıyırın ardından kalıptan çıkarın (Dilimlerken bıçağınızı her seferinde temizleyin) ı̇stediğiniz şekilde süsleyin, servise hazır. Afiyet olsun🥰.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder