17 Şubat 2021 Çarşamba

Portakal Kabuğu Reçeli Tarifi

 

Portakal Kabuğu Reçeli Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı doğranmış portakal kabuğu
  • 4 su bardağı tozşeker
  • Yarım limon suyu
  • 1 su bardağı portakal suyu
  • Yarım su bardağı su

Bardak ölçüsü 200ml

Portakal Kabuğu Reçeli Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce kabuğun içindeki beyazları alalım.
  2. Daha sonra üç cm uzunluğunda kibrit çöpünden biraz kalın doğrayalım.
  3. Tencereye alalım üzerini geçecek şekilde su dolduralım ocağa alalım.
  4. Kaynadıktan sonra iki dakika kaynatalım süzelim tekrar süzdüğümüz kabukları tencereye alalım.
  5. Üzerine soğuk su dolduralım ,ocağa alalım .
  6. Kaynadıktan sonra iki dakika kaynatalım ,bu işlemi üç defa tekrarlayalım ki kabukların acısını bu şekilde çıkartmış olacaksınız.
  7. Kabukların acısı çıktıktan sonra üçüncü kez süzdükten sonra tekrar kabukları tencereye alalım.
  8. Üzerine tozşekeri ilave edelim portakal suyu ve suyu ilave edelim ocağa alalım.
  9. Kaynadıktan sonra ocağın orta gözünde kısık ateşte kaynamaya bırakalım.
  10. İlk on beş dakika kapağı açık kaynatalım daha sonra tencerenin kapağını yarım olacak şekilde kapatalım .
  11. Toplamda ben 55 dakika kaynattım sizlerde istediğiniz kıvama göre koyu veya biraz sulu test ederek ayarlayabilirsiniz, ben hafif koyu kıvamlı yaptım ocaktan almadan on dakika önce limon suyunu ilâve edelim.
  12. Soğuduktan sonra reçelimiz servise hazır afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder