Portakal Kabuğu Reçeli Tarifi İçin Malzemeler
- 4 su bardağı doğranmış portakal kabuğu
- 4 su bardağı tozşeker
- Yarım limon suyu
- 1 su bardağı portakal suyu
- Yarım su bardağı su
Bardak ölçüsü 200ml
Portakal Kabuğu Reçeli Tarifi Yapılışı
- İlk önce kabuğun içindeki beyazları alalım.
- Daha sonra üç cm uzunluğunda kibrit çöpünden biraz kalın doğrayalım.
- Tencereye alalım üzerini geçecek şekilde su dolduralım ocağa alalım.
- Kaynadıktan sonra iki dakika kaynatalım süzelim tekrar süzdüğümüz kabukları tencereye alalım.
- Üzerine soğuk su dolduralım ,ocağa alalım .
- Kaynadıktan sonra iki dakika kaynatalım ,bu işlemi üç defa tekrarlayalım ki kabukların acısını bu şekilde çıkartmış olacaksınız.
- Kabukların acısı çıktıktan sonra üçüncü kez süzdükten sonra tekrar kabukları tencereye alalım.
- Üzerine tozşekeri ilave edelim portakal suyu ve suyu ilave edelim ocağa alalım.
- Kaynadıktan sonra ocağın orta gözünde kısık ateşte kaynamaya bırakalım.
- İlk on beş dakika kapağı açık kaynatalım daha sonra tencerenin kapağını yarım olacak şekilde kapatalım .
- Toplamda ben 55 dakika kaynattım sizlerde istediğiniz kıvama göre koyu veya biraz sulu test ederek ayarlayabilirsiniz, ben hafif koyu kıvamlı yaptım ocaktan almadan on dakika önce limon suyunu ilâve edelim.
- Soğuduktan sonra reçelimiz servise hazır afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder