Coco Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta beyazı
- 1 su bardağı toz şeker
- 300 gram hindistan ceviz tozu
- Yarım çay kaşığı vanilya
Süslemek için;
- 100 gram bitter veya sütlü çikolata
Coco Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Yumurta akını ve şekeri macun kıvamına gelene kadar çırpalım.
- Karışıma vanilya ve hindistan cevizini azar azar dökelim hamur haline getirelim.
- Hazırladığımız karışım daha kıvam alabilmesi için 15 dk buzdolabında bekletelim.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsimize dondurma kaşığı veya yemek kaşığı gibi benzer bir alet kullanarak harçtan parça alıp bastırarak kurabiyeleri yerleştirelim.
- Önceden ısıtılmış 160 derce fırında 15 -20 dk pişirelim.
- Pişen kurabiyelerimizi oda sıcaklığında bekletelim.
- Bermari usulü erittiğimiz çikolataları kurabiyenin tabanına bandırıp tekrar yağlı kağıt üzerine koyalım.
- Kalan son çikolatayıda üzerine gezdirelim ardından buzdolabında bekletelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder