13 Şubat 2021 Cumartesi

Etli Lahana Sarma Tarifi

 

Etli Lahana Sarma Tarifim İçin Malzemeler

  • 1 tane lahana
  • 400 gram et
  • 300 gram kırık pirinç
  • 4 tane orta boy soğan
  • 4 diş sarımsak
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet taze nane
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1 kaşık domates salçası
  • 1 kaşık biber salçası
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 çay bardağı domates suyu
  • 1 tatlı kaşığı karabiber, pulbiber
  • Kırmızı tozbiber, kekik ve kimyon

Üzerinin sosu için;

  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 su bardağı su

    Etli Lahana Sarma Tarifim Yapılışı

  • Lahanamızı ikiye ayırıp haşlıyoruz.
  • Haşladıktan sonra yıkayıp yapraklarını kesip hazırlayalım.
  • Soğanları,sarımsağı ince küçük doğrayalım, maydanozu naneyide aynı şekilde ince doğrayın.
  • Tencereye yağı döküp soğanı sarımsağı kavuralım.
  • Salçaları da ekleyip kavurup ,baharatları, domates suyuda katalım.
  • Pirinci ilave edelim karıştırıp kenera alalım.
  • Eti de ince küçük doğradığımız malzemelerin üzerine katıp karıştıralım sonra sarmaya başlayalım.
  • Üzeri sosun yapılışı;Yağı ufak bir tencereye alalım, salça katıp kavurup üzerine tuzuda ekleyip, sarmalarımızın üzerine dökelim.
  • Afiyet olsun 😋desteklerinizi bekliyorum 🙏😊.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder