Portakallı İngiliz Keki Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
- 1 çay bardağından iki parmak eksik zeytinyağı
- 1 çay bardağı süt
- 2 adet portakalın suyu
- 1 adet portakalın kabuğunun rendesi
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2-2 buçuk su bardağı un
Sosu için:
- 1 su bardağı süt
- 1 paket çikolata (80gr)
- 1 tatlı kaşığı kakao
Bulamak için:
- Hindistan cevizi
Portakallı İngiliz Keki Tarifi Yapılışı
- Yumurta ve şekeri köpürene kadar iyice çırpın.
- Un hariç diğer malzemeleri ekleyip biraz daha çırpın.
- En son unu ekleyip karıştırın.
- Yağladığınız büyük kate borcama harcı dökün.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri hafif kızarıp kürdan temiz çıkana kadar pişirin.
- Kek pişerken bir yandan sosu hazırlayın.
- Süt ve kakaolu sos tenceresine alın.
- Kaynayana kadar karıştırın. Kaynayınca ocaktan alıp çikolata ekleyin ve eriyene kadar karıştırın. Sosu soğuması için kenara koyun.
- Fırından çıkıp iyice soğuyan keki kanından ters çevirip çıkartın.
- İstediğiniz büyüklükte karelere bölün.
- Ben 16 kareye böldüm.
- Keki ilk önce soğuyan sosa, ardından hindistan cevizine bulayın.
- Üzerini dilediğiniz gibi süsleyin.
Afiyet olsun 💐.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder