13 Şubat 2021 Cumartesi

Portakallı İngiliz Keki Tarifi

 

Portakallı İngiliz Keki Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
  • 1 çay bardağından iki parmak eksik zeytinyağı
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 adet portakalın suyu
  • 1 adet portakalın kabuğunun rendesi
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2-2 buçuk su bardağı un

Sosu için:

  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket çikolata (80gr)
  • 1 tatlı kaşığı kakao

Bulamak için:

  • Hindistan cevizi

    Portakallı İngiliz Keki Tarifi Yapılışı

  • Yumurta ve şekeri köpürene kadar iyice çırpın.
  • Un hariç diğer malzemeleri ekleyip biraz daha çırpın.
  • En son unu ekleyip karıştırın.
  • Yağladığınız büyük kate borcama harcı dökün.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri hafif kızarıp kürdan temiz çıkana kadar pişirin.
  • Kek pişerken bir yandan sosu hazırlayın.
  • Süt ve kakaolu sos tenceresine alın.
  • Kaynayana kadar karıştırın. Kaynayınca ocaktan alıp çikolata ekleyin ve eriyene kadar karıştırın. Sosu soğuması için kenara koyun.
  • Fırından çıkıp iyice soğuyan keki kanından ters çevirip çıkartın.
  • İstediğiniz büyüklükte karelere bölün.
  • Ben 16 kareye böldüm.
  • Keki ilk önce soğuyan sosa, ardından hindistan cevizine bulayın.
  • Üzerini dilediğiniz gibi süsleyin.
  • Afiyet olsun 💐.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder